Petitchef

Pui chinezesc cu alune (pui gongbao)

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g piept de pui


-1 ardei gras rosu

-1 ardei gras galben

-2 fire de ceapa verde

-un pumn de alune neprajite

-o bucata mica de ghimbir proaspat

-3 catei de usturoi

-4-5 ardei iuti uscati (Daca doriti ca mancarea sa fie mai iute, folositi ardeii cu seminte cu tot, daca nu doriti asa de picant, atunci nu adaugati si semintele)


Pentru marinada:

-1 lingurita vin de orez

-2 lingurite sos de soia

-1 lingurita ulei de susan

-1 lingurita amidon de porumb

-1 lingurita apa rece


Pentru sos:

-1 lingurita vin de orez

-2 lingurite sos de soia

-1 lingurita ulei de susan

-1 lingurita amidon de porumb

-2 lingurite apa rece

-1 lingurita zahar

-sare

-piper

Preparare

  • Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mai sus mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de minute.
    Intre timp, taiem celelalte legume si pregatim condimentele si sosul in felul urmator:
    Morcovul si ardeii grasi se taie cubulete, ghimbirul si usturoiul se toaca marunt, iar de la ceapa deocamdata vom folosi NUMAI partea alba. Partea verde o vom presara la sfarsit cand va fi totul gata.

    Intr-un bol adaugam toate ingredientele pentru sos, inclusiv amidonul de porumb,punem totul deoparte, si incepem sa gatim carnea:
    in 3 linguri de ulei vegetal prajim carnea pe o parte si pe cealalta timp de 3 minute la foc mare, apoi o asezam deoparte.

    Intr-o tigaie mica adaugam o lingurita de ulei de susan si prajim alunele cateva secunde pana capata un miros placut si le asezam si pe ele deoparte.

    In wok incingem 2 lingurite de ulei de susan, uleiul trebuie sa fie foarte incins, aproape sa fumege! Adaugam ardeiul iute si il calim cateva secunde. El va capata foarte repede o culoare maronie.

    Adaugam apoi ghimbirul, usturoiul si ceapa (numai partea alba, dupa cum spuneam) si calim 30 de secunde.Adaugam si legumele taiate cubulete, apoi cubuletele de pui,alunele prajite si intr-un final, sosul pe care l-am preparat inainte.

    Amestecam totul si mai lasam pe foc foarte putin, cateva secunde, pana cand sosul se ingroasa. Garnisim totul cu frunzele de ceapa verde si gata!

Poze

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao), poza 1Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao), poza 2



Comentarii:

12/01/2015

Arata superb!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu legume si orez in stil chinezesc
Pui cu legume si orez in stil chinezesc
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui chinezesc
Pui chinezesc
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui chinezesc
Pui chinezesc
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Quesadilla cu pui si avocado
Quesadilla cu pui si avocado
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: