Petitchef

Mancare traditionala irlandeza: colcannon

Antreuri
6 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
800 g - cartofi;

300 g - varza;

100 g - bacon afumat;

1 legatura - ceapa verde;

50-70 g - unt;

2 linguri - lapte;

sare, piper - dupa gust.

Preparare

  • Cartofii se curata si se taie cuburi, se acopera cu apa, se pune putina sare si se dau la foc se lasa la fiert aproximativ 20 de minute .
  • Intre timp, intr-o alta oala punem 2 l de apa la fiert. Cand aceasta fierbe adaugam varza o lasam la fiert intre 3-4 minute. Sitam varza si o punem deoparte.
  • Ceapa verde se taie rondele: separam frunzele de miez varza si ceapa verde (frunze) se pun la blender .
  • Apoi cartofii se iau de pe foc si se siteaza. Adaugam untul si amestecam. Incepem sa-i zdrobim zdravan si adaugam putin lapte pentru a omogeniza compozitia si pentru a-i da consistenta pufoasa.
  • Adaugam varza/ceapa verde de la blender si miezul de ceapa ramas. Amestecam si verificam de sare si piper.

Poze

Mancare traditionala irlandeza: Colcannon, poza 1
Mancare traditionala irlandeza: Colcannon, poza 2
Mancare traditionala irlandeza: Colcannon, poza 3
Mancare traditionala irlandeza: Colcannon, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de cartofi cu afumatura
Mancare de cartofi cu afumatura
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mancare de praz cu masline
Mancare de praz cu masline
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Okonomiyaki - omleta japoneza
Okonomiyaki - omleta japoneza
5 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.