Petitchef

Placinte cu branza/varza/ceapa si marar/cartofi

Altele
3 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Drojdia proaspata se desface cu o lingurita de zahar si 50ml de apa si se lasa la dospit pt 10-15 minute
    se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se framanta pana se formeaza un aluat elastic, pe care-l lasam la dospit intr-un castron acoperit, 45-60 minute, in loc cald.
  • Se rastoarna aluatul dospit pe masa de lucru bine infainata si se imparte in 8-9 parti egale fiecare bucatica se intinde f subtire (3mm) intr-un cerc. Pe unul dintre semicercuri se aseaza umplutura care apoi se inveleste cu partea de aluat descoperita se apasa marginile semicercului format nu vrem sa pierdem umplutura prin tigaie.
  • Intr-o tigaie incapatoare se incinge ulei si se prajesc placintele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Daca se umfla prea tare la prajit, se inteapa cu un cutit ori cu furculita.
  • In prima fotografie sunt placintele umplute cu branza sarata. Se pot servi cu smantana/iaurt.
  • Umplutura cu marar si ceapa verde, extrem de aromata si surprinzator de buna. Umplutura cu piure de cartofi.


Poze

Placinte cu branza/varza/ceapa si marar/cartofi
Placinte cu branza/varza/ceapa si marar/cartofi - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

cristian_g2017_1, 09/02/2020

In copilarie i se spunea"shuberek", reteta clasica moldoveneasca!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:super reteta...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
sorin_s2015
sorin_s2015, 23/01/2020

Arata f bine si se pare ca e simplu de facut !

(0) (0) Abuz
23/01/2020

Delicioase!

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Foarte bune si eu fac dar la mine cu carne

(0) (0) Abuz
22/11/2012

Este foarte buna.Am facut si eu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează