Petitchef

Paste cu broccoli si piept de pui

Intotdeauna mi-au placut pastele, sub orice forma. Acestea sunt unele din preferatele mele, le puteti face cu ciuperci in loc de carne de pui daca sunteti vegetarian. Cu o singura precizare, sunt bune atunci cand le faceti deorece sosul alb se va ingrosa destul de mult pana a doua zi iar broccoli se poate inlocui cu altceva, daca nu sunteti bun prieteni cu aceasta leguma :-)

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Sos alb:

Preparare

  • Fierbem pastele cca 8 minute apoi le dam intr-un jet de apa rece si le punem intr-un castron incapator.

    In timp ce fierbem pastele putem sa oparim si broccoli (sau ii putem face pe abur), doar 7 minute, altfel se vor inchide la culoare. ii scurgem bine de apa si ii punem peste paste.

    Pieptul de pui sau pulpele, le dam cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si le frigem intr-o tigaie teflonata pana devin usor aurii.

    Daca folosim mazare congelata, o fierbem si pe aceasta separat. O scurgem bine de apa si o adaugam peste paste.
  • Sosul alb:

    De fapt acest sos este un sos bechamel si se face foarte usor.

    Intr-o craticioara topim untul si punem apoi faina amestecand rapid sa se omogenizeze. Turnam apoi treptat laptele cald peste faina si amestecam cu ajutorul unui tel pana se omogenizeaza.

    Lasam sa fiarba la foc mic (mestecand continuu) aprox. 7-8 minute. Sosul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa dar nu foarte gros (ca la ciulama) el trebuie sa fie mai lichid. Asezonam cu sare si piper (daca aveti piper alb ar fi ideal, ii va da o savoare aparte).

    Tragem craticioara de pe foc si lasam sosul sa se racoreasca putin apoi adaugam smantana.

    Amestecam pastele cu legumele, carnea si cu sosul alb, asezonam cu sare si piper dupa gust iar deasupra putem sa presaram parmezan ras.

    Este un fel de mancare rapid, nu dureaza mai mult de 30 de minute sa il preparati, usor si delicios!

    Pofta buna!


Poze

Paste cu broccoli si piept de pui
Paste cu broccoli si piept de pui - poza 2

Întrebări:




Comentarii (38):

felicia_g2015, 09/09/2015

Citind aceasta reteta, am preparat-o imediat, gasind-o f.delicioasa. Nu am folosit faina, pe care, din principiu, am inteles ca trebuie s-o evitam.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/04/2015

Este foarte delicioasa ! multumesc !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/03/2014

Chiar minunat !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/06/2013

Foarte bun si clar prezentat! Am doar o propunere/sugestie:pastele merg si doar bine scurse, nu trebuie puse sub jetul cu apa rece!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/11/2016

Nu am gatit _o !Pare interesanta !merita sa o incerc

(0) (0) Abuz
28/05/2015

Delicios si usor de preparat

(0) (0) Abuz
20/03/2015

F.bun

(0) (0) Abuz
26/02/2015

Este o mincare usor de preparat si pastele pot fi utilizate si in alte combinatii, dupa gustul fiecaruia, dar si conform produselor din frigider...

(0) (0) Abuz
25/02/2015

F.bune ambele variante

(0) (0) Abuz
25/02/2015

Chiar aveam nevoie de idei pentru un fel principal!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste super-ușoare cu broccoli
Paste super-ușoare cu broccoli
2 porții
49 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu pui si gorgonzola
Paste cu pui si gorgonzola
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac
Paste cu dovleac
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează