Petitchef

Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita

Felul principal
6 porții
40 min
40 min
Foarte ușor
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita, poza 2
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita, poza 3
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita, poza 4
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita, poza 5
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita, poza 6
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita, poza 7
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita, poza 8
  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita, poza 9
  • (4.43/5 - 14 voturi)
  • 5
Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calita
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
800g - 1 kg de ciuperci sa fie ciupercile mai marisoare


200 g telemea sau branza feta

sare,piper, ghimbir macinat, rozmarin, cimbru, tarhon

500 g varza rosie

ulei de masline

otet de vin,

Preparare

  • Ciupercile le curatam si le spalam bine bine, le indepartam coditele eventual si marginile sa fie mai incapatoare nu aruncam coditele le pune la o parte ciupercile le punem intr-o tava si praparam umplutura.Coditele de ciuperci le tocam marunt, branza telemea il taiem cubulete, morcovul se curata si se rade pe razatoare, totul se pune intr- vas .
  • Se condimenteaza cu piper, rozmarin, cimbru, ghimbri si tarhon se amesteca bine bine folosind mainile le amestecam cu mainile pt ca trebuie un pic zrobite in special branza sa fie zdrobita dupa ce mestecat bine umplem cu aceasta compozitie ciupercile .
  • Le asezam in tavile aparatului de gatit pe aburi punem apa in aparat punem capacul si ii dam drumul perioada de gatit este de 30 - 40 min .
  • Intre timp luam varza il spalam bine, il radem pe razatoare, incingem intr-o oala ulei de masline nu mult o lingura punem varza si jumate de pahar de apa il calim bine amestecand din cand in cand cu lingura de lemn punem pacacul si il lasam nu uitati sa mai completati apa din cand in cand si sa amestecati.
  • Cand varza este aproape moale se pune sare si otet de vin dupa gust, se amesteca bine si se mai fierbe 5 min pana se evapora toata zeama.Cand ciupercile sunt gata se serveste pe farfurie 4 buc cu varza rosie calita si un castravete murat.
    Ciupercile umplute le putem servi si cu alta garnitura in functie de preferinte.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: