Petitchef

Piftie ornamentala de post

Antreuri
7 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

7

Preparare

  • Morcovul si patrunjelul radacina le-am fiert un sfert de ora la foc mic. Am preparat gelatina (muiata intr-un ibric cu apa rece mai intai, apoi pusa la bain marie intr-un vas cu apa infierbantata, dar cu focul aragazului la mic, sa nu fiarba apa, in asa fel incat gelatina din ibric sa nu se incalzeasca peste 60 de grade!!). Apoi am lasat gelatina sa se racoreasca si am amestecat-o cu morcovul si patrunjelul fiert, cu zeama acestora, cu celelalte legume taiate, cu cu parizerul de post si am dat un praf de sare.
    Toata aceasta compozitie se pune in cojile de oua sparte doar putin la un capat (de exemplu, daca faceti cozonac sau alta prajitura, spargeti ouale cu coada unei furculite si scoateti albusul si galbenusul doar prin acel mic orificiu, apoi cojile le spalati si le lasati sa se usuce).
    Ouale astfel umplute cu piftie si cu cate o frunza de patrunjel verde, se aseaza intr-un cofraj si se dau la rece pana a doua zi.
    Se curata cu multa grija si se pun pe un platou pe frunze de salata.

Poze

Piftie ornamentala de post, poza 1
Piftie ornamentala de post, poza 2
Piftie ornamentala de post, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

03/04/2020

Pe asta cu piftia de post uitați-o! Plicurile cu gelatină din comerț conțin gelatină de origine animală. Nu am vazut gelatină de origine vegetală.Poate pectina, care se folosește in general in cofetărie,ex.jeleuri.

(0) (0) Abuz
Gina, 19/03/2018

Exista si gelatina de post care provine din anumite plante. Este totusi ingenios si...de efect. Felicitari.

(0) (0) Abuz
23/02/2017

Gelatina e de post???

(0) (0) Abuz
07/01/2015

Nu stiu daca e de post gelatina nu prea face parte din alimentele de post

(0) (0) Abuz
27/11/2013

Frumos, delicios si de..post

(0) (0) Abuz
24/08/2013

Genioasà si...de efect .

(0) (0) Abuz
23/01/2013

Câhh! Chiar dacă sunt pe patul de moarte nu gust asa ceva!! Se poate servi şi de Paşti dacă au fost înroşite "ooolele"!!!!!

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Parizerul de post este o porcarie mai bine manac soia fiarta

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Ca aspect este fain la o zi onomastica

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Nu este o reteta de post. Gelatina provine de la animale (vita, porc). Totusi arata f. bine.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piftie de curcan portionata
Piftie de curcan portionata
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piftie de porc portionata
Piftie de porc portionata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piftie ( racitura) de porc
Piftie ( racitura) de porc
4 porții
7 h 30 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: