Petitchef

Piftie de curcan portionata

Felul principal
8 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru aproximativ 10-15 portii:


1,5 kg carne de curcan:

pulpe aripi

500 g capatani si gheare de pui

1-2 cepe


1 castravete acru,

1/2 gogosar acru hrean ras

1-2 capatani usturoi cateva fire patrunjel verde sare, - piper

Preparare

  • Se curata bine si se spala carnea. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba.
  • Se scot capanile si ghearele de pui si lasati sa mai fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, inca 1-2 ore. Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 1-2 farfurii, daca trebuie). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
  • Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca. Curatati si pisati bine usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
  • Scoateti oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de concentrat si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider pana a doua zi.
  • Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.

Poze

Piftie de curcan portionata, poza 1Piftie de curcan portionata, poza 2Piftie de curcan portionata, poza 3Piftie de curcan portionata, poza 4Piftie de curcan portionata, poza 5Piftie de curcan portionata, poza 6Piftie de curcan portionata, poza 7Piftie de curcan portionata, poza 8Piftie de curcan portionata, poza 9

Întrebări:




Comentarii:

15/05/2014

Poti adauga si putin cacat, niste sperma si muci si sa aveti pofta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/12/2012

Buna reteta

(0) (0) Abuz
26/12/2012

O super reteta

(0) (0) Abuz
23/12/2012

De ce mai tb adaugat cub de concentrat? ori e natural ori cu e-uri?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Piftie de porc portionata
Piftie de porc portionata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piftie ( racitura) de porc
Piftie ( racitura) de porc
4 porții
7h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Piftie
Piftie
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!15 retete cu carne de curcan15 retete cu carne de curcan

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: