Petitchef

Piftie de curcan portionata

Felul principal
8 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru aproximativ 10-15 portii:

1,5 kg carne de curcan:

Preparare

  • Se curata bine si se spala carnea. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba.
  • Se scot capanile si ghearele de pui si lasati sa mai fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, inca 1-2 ore. Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 1-2 farfurii, daca trebuie). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
  • Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca. Curatati si pisati bine usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
  • Scoateti oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de concentrat si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider pana a doua zi.
  • Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.

Poze

Piftie de curcan portionata, poza 1
Piftie de curcan portionata, poza 2
Piftie de curcan portionata, poza 3
Piftie de curcan portionata, poza 4
Piftie de curcan portionata, poza 5
Piftie de curcan portionata, poza 6
Piftie de curcan portionata, poza 7
Piftie de curcan portionata, poza 8
Piftie de curcan portionata, poza 9

Întrebări:




Comentarii:

15/05/2014

Poti adauga si putin cacat, niste sperma si muci si sa aveti pofta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/12/2012

Buna reteta

(0) (0) Abuz
26/12/2012

O super reteta

(0) (0) Abuz
23/12/2012

De ce mai tb adaugat cub de concentrat? ori e natural ori cu e-uri?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piftie de porc portionata
Piftie de porc portionata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piftie ( racitura) de porc
Piftie ( racitura) de porc
4 porții
7 h 30 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piftie ornamentala de post
Piftie ornamentala de post
7 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! 15 retete cu carne de curcan 15 retete cu carne de curcan Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei