Petitchef

Aspic in forma de ou

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 oua crude

3 aripi de curcan



3-4 linguri porumb din conserva

1 pliculet gelatina - pe care am uitat sa-l pun in - poza

cateva frunze de patrunjel

sare

piper boabe

Preparare

  • Punem la fiert aripile de curcan in 3 - 4 litri de apa rece cu sare si cateva boabe de piper. Lasam la foc mic si spumam bine cand incepe sa fiarba. Cand nu se mai face spuma, adaugam morcovii si telina taiata bucati mari.
  • Mentinem in continuare focul mic, pentru a obtine o supa limpede, pana cand legumele si carnea sunt fierte. Strecuram supa, prin strecuratoare, pentru a avea la final o supa clara, dupa care o lasam sa se raceasca. Pastram morcovii si carnea, pentru ca le vom folosi la aspic.
  • Ouale bine spalate le gaurim cu grija la un capat. Pentru aceasta operatiune noi am folosit un cutit cu varful subtire si ascutit si am intepat oul. Marim gaura putin cate putin, la inceput cu varful cutitului, apoi cu mana, pana ajunge cam de grosimea unui deget.
  • Pe cat posibil, evitati sa cada bucati de coaja in ou Prin gaura formata, cu o scobitoare intepam interiorul oului, pentru a sparge galbenusul, apoi golim oul de continut.
  • Procedam la fel cu restul de oua. Clatim bine ouale pe interior, le asezam pe un suport si le lasam cateva ore sa se usuce.Tocam carnea si morcovii din supa in cubulete mici, strecuram porumbul din conserva.
  • Din supa rece luam cam jumatate de litru, in care turnam gelatina si o preparam conform instructiunilor: o lasam 10 minute in supa rece, incalzim supa, fara a ajunge sa fiarba, amestecand mereu, pana gelatina se dizolva.
  • In fiecare coaja de ou punem 1-2 linguri din supa in care a dizolvat gelatina, apoi cateva boabe de porumb, bucatele de morcov si carne, 1-2 frunze de patrunjel si umplem oul cu supa.
  • Noi a pus cam multa implutura in unele oua, asa ca aspicul n-a unit foarte bine ingredientele. Voi sa nu faceti asa. Asezam ouale umplute pe un suport si le lasam la rece cam o zi.
  • Cand aspicul s-a intarit, curatam cu grija de coaja, pentru a obtine aceste aperitive deosebite.
  • Calorii n-am calculat, nu sunt prea multe, si oricum o data pe an avem voie sa lasam calculele deoparte.

Poze

Aspic in Forma de Ou, poza 1Aspic in Forma de Ou, poza 2



Comentarii:

25/12/2012

Nota 10 pentru idee

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Oua in aspic
Oua in aspic
Antreuri
5 / 5
Rețetă Aspic de curcan
Aspic de curcan
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Legume in aspic, pentru vegetarieni si nu numai
Legume in aspic, pentru vegetarieni si nu numai
8 porții
1h15m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: