Petitchef

Piftie de porc portionata

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

2 kg carne de porc pentru piftie:

1-2 urechi,

4 picioare,

1 ciolan proaspat,

carne de la cap



1 castravete acru, 1/2 gogosar acru (pentru decor)

hrean ras

1 capatana usturoi

cateva fire patrunjel verde

sare, piper (optional 1 cub de costita afumata)

Preparare

  • Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.
    Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete.
  • Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore.
    Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 2-3 farfurii mai mari). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
  • Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca.
    Curatati, tocati foarte fin usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
  • Scoateti toate oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de costita afumata si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider. In maxim o ora este gata.
  • Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.

Poze

Piftie de porc portionata, poza 1Piftie de porc portionata, poza 2Piftie de porc portionata, poza 3Piftie de porc portionata, poza 4Piftie de porc portionata, poza 5Piftie de porc portionata, poza 6Piftie de porc portionata, poza 7Piftie de porc portionata, poza 8Piftie de porc portionata, poza 9

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Linte cu pulpa de porc


Comentarii:

05/01/2014

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/12/2013

Foarte ... apetisanta prezentarea !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.3 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Piftie ( racitura) de porc
Piftie ( racitura) de porc
4 porții
7h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piftie de porc(racituri)
Piftie de porc(racituri)
5 porții
3h20m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Piftie de porc (r?citur?)
Piftie de porc (r?citur?)
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: