Petitchef

Piftie de porc portionata

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

2 kg carne de porc pentru piftie:

Preparare

  • Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.
    Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete.
  • Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore.
    Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 2-3 farfurii mai mari). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
  • Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca.
    Curatati, tocati foarte fin usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
  • Scoateti toate oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de costita afumata si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider. In maxim o ora este gata.
  • Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.

Rețete inrudite

YouTube



Poze

Piftie de porc portionata, poza 1
Piftie de porc portionata, poza 2
Piftie de porc portionata, poza 3
Piftie de porc portionata, poza 4
Piftie de porc portionata, poza 5
Piftie de porc portionata, poza 6
Piftie de porc portionata, poza 7
Piftie de porc portionata, poza 8
Piftie de porc portionata, poza 9

Întrebări:




Comentarii:

05/01/2014

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/12/2013

Foarte ... apetisanta prezentarea !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piftie ( racitura) de porc
Piftie ( racitura) de porc
4 porții
7 h 30 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piftie de porc(racituri)
Piftie de porc(racituri)
5 porții
3 h 20 m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Piftie de porc (r?citur?)
Piftie de porc (r?citur?)
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei