Petitchef

Salata de cartofi cu macrou afumat

Antreuri
4 porții
45 min
20 min
Ușor
O salata cu aroma extravaganta de peste afumat, pregatind mesenii pentru un festin ce va sa vie!

Ingrediente

Numarul de porții: 4
cartofi 5 bucati mai marisori;

un macrou afumat( cam 250 gr.), daca folositi batog este mai bine ca nu mai aveti de curatat oasele;

o ceapa rosie, mai mare;

doi castraveti murati(in saramura...gustul meu);

pentru maioneza folosim un ou crud si unul fiert(ulei..cat cuprinde, in functie de cantitatea de maioneza dorita), zeama de lamaie ca sa iasa putin acrisoara si la indemana putina apa minerala rece daca vrem sa o mai subtiem;

sare si piper;

patrunjel verde.

Preparare

  • Cartofii se fierb in coaja, atat cat sa nu se sfarme, de preferat mai tarisori..ca pentru salata orientala(nu mai spun cum si in ce se fierb, cum se racoresc si cum se curata).
  • Cat timp fierb cartofii, incercam sa facem maioneza, asta ca pana la amestecarea ingredientelor sa o tinem la rece. La maioneza putem pune si o lingurita de mustar(dulce, frantuzesc sau clasic, dupa gust).
  • Am fiert cartofii, care acum stau la racorit, maioneza e gata, deci: curatam pestele de oase. Dupa ce scoatem sira spinarii, curatam cu atentie coastele. Metoda o are fiecare( cu furculita, varful cutitului, scobitoarea, etc). Dupa ce am terminat de curatat, taiem(sau rupem) pestele in bucati potrivite.
  • Ceapa o taiem pestisori si o lasam in asteptare acoperita, la rece. Castravetii se taie cubulete si se storc de zeama. Chiar daca lasam castravetii in sita nu se vor scurge suficient, astfel incat la amestecarea ingredientelor, zeama in exces amestecata cu maioneza va da un aspect neplacut.
  • Avand toate acestea pregatite, (sa nu uitati sa curatati cartofii de coaja, si apoi sa-i taiati cubulete... uitasem sa va spun asta), amestecam toate ingredientele adaugand sare si piper. La sfarsit punem si maioneza, amestecand usor.
  • Patrunjelul....mmm, savoare unica. Taiat mai marisor si amestecat inainte de servire. Reusita este asigurata.
  • Pofta buna!



Comentarii (11):

30/12/2016

Intotdeauna de sarbatori gatesc aceasta reteta, dar eu pun si gogosari murati pe care ii tai la fel ca pe ceapa (fideluta)! Este delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2015

Foarte didactică rețeta, descrie pa cu pas procesul de preparare a salatei.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
12/09/2013

Tare

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
08/06/2015

F.usoara

(1) (0) Abuz
03/01/2014

Foarte usor de facut si gustoasa reteta

(1) (0) Abuz
21/12/2013

Bunaaaaaaa.

(1) (0) Abuz
15/12/2013

Super gutoasa

(1) (0) Abuz
16/11/2013

Am facut si eu. Este foarte gustos.

(1) (0) Abuz
14/06/2013

Cred ca e minunata, o fac acum, merci de reteta

(1) (0) Abuz
11/12/2012

Este o reteta delicioasa o faceam si acasa.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de cartofi cu peste afumat
Salata de cartofi cu peste afumat
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de cartofi cu peste afumat
Salata de cartofi cu peste afumat
4 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata de cartofi si peste afumat (reteta video)
Salata de cartofi si peste afumat (reteta video)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: