macroul este un peste mult mai mic decat tonul, are pielea de oculoare verde albastruie, iar pe abdomen este alb-argintie,spatele este strabatut de dungi transversale albastre. Are carnea de culoare rosu-maroniu, aromata, frageda si foarte gustoasa, datorita sucurilor proprii. Se comercializeaza sub forme de conserve (in suc propriu sau marinat in diverse sosuri), afumat, congelat si proaspat. Datorita faptului ca are o carne suculenta si aromataeste apreciat in diverse salate (folosit sub forma afumata sau marinata), dar cel mai bine se gateste simplu la gratar sau la cuptor. Noi va recomandam sa-l incercati in variantele: macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi, ciorba de peste, saramura de macrou sau macrou la gratar cu mamaliguta si sos de usturoi.
Ingrediente: 60 gr macrou (în ulei de măsline) 40 gr roșii uscate la soare (aproximativ 4) 150 gr brânză proaspătă 4 foi de brick Suc de 1/2 lămâie Câteva cre...
Peștele este un aliment complex care conține proteine de calitate, omega-3, fosfor, calciu, iod și vitaminele B6,B12 și vitamina D. Se recomandă consumarea cu regularitate a acestui aliment sănătos și bogat în elemente esențiale organismului uman.
Ingrediente: 4 pesti -macrou un pahar de otet diluat cu apa 1\2 pahar ulei o jumatate pahar vin alb 1 ceapa mica 1 morcov 1 lamaie piper,sare,foi de dafin...
Ingrediente: 3 pesti macrou mai mititei piper boabe, coriandru foi de dafin, ienibahar 1 lg sare 50 g ulei 250 ml apa jum cana otet 1 ceapa 1 morcov...
Ingrediente: zeama de la o lamaie,patrunjel verde, tarhon verde, 3 lingurite de smantana, 6 linguri de iaurt,un paharel vin alb, putin ulei de masline,sare, pipe...
Ingrediente: Sare de mare grunjoasa Foi de dafin Cimbru uscat sau proaspat Lamaita, sau melissa proaspata, daca nu aveti - substituiti cu felii de lamaie Macrou, ...
Ingrediente: macrou 1 legatura de ceapa verde 100 g masline verzi 250 g rosii in sos 2 linguri pasta de tomate ulei de masline rozmarin sare delikat si cimbru...