Petitchef

Aperitiv din foietaj cu prosciutto si crema de avocado

Aperitiv
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g aluat fraged

1 ou batut

fasii de prosciutto


Crema avocado:

1/2 avocado bine copt

1 lingurita de zeama de lamaie

2 oua

sare

piper

Preparare

  • Pentru crema de avocado se alege un avocado mai moale, se curata de coaja si se da jos de pe sambure si se face piure.
  • Se fierb ouale, si se adauga apoi doar galbenusul fara albus peste crema obtinuta, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust si se amesteca pana se omogenizeaza.
  • Se intinde aluatul si se imparte in patrate cu latura de 8 cm. Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj.
  • Acestea se taie pe colturi spre centru cam 3 cm si pliaza asa cum in copilarie faceam moristele cure se invarteau la vant.
  • Se dau cu ou batut, intins cu o pensula. Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja. Cand s-au racit se servesc cu prosciutto si crema de avocado.

Poze

Aperitiv din foietaj cu prosciutto si crema de avocado, poza 1Aperitiv din foietaj cu prosciutto si crema de avocado, poza 2Aperitiv din foietaj cu prosciutto si crema de avocado, poza 3Aperitiv din foietaj cu prosciutto si crema de avocado, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Aperitive din foietaj
Aperitive din foietaj
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Aperitive haioase din mezeluri si legume
Aperitive haioase din mezeluri si legume
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Aperitive din cascaval si susan
Aperitive din cascaval si susan
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

O delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulDelicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: