Petitchef

Tiramisu cu crema de limoncello

Desert
5 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Se separa cele 4 galbenuse si se bat bine de tot cu zaharul pus treptat. Rezulta o crema teapana, de culoare galben deschis. Crema trebuie amestecata cu un mixer pana zaharul se dizolva in galbenuse, asa ca mixezi galbenusele si zaharul pret de 4-5 minute bune.
  • Adaugi crema de branza mascarpone si amesteci iar cu mixerul pana se omogenizeaza. Adaugi 40ml limoncello si amesteci din nou. O dai la frigider pana faci blatul de piscoturi Savoiardi.
  • Piscoturile Savoiardi au textura speciala care le face asemanatoare unui burete: ele se imbiba foarte repede, asa ca trecerea lor prin baia de lapte si limoncello trebuie sa fie rapida si doar pe o singura parte.
  • Intr-o farfurie adanca se pune laptele uht si 40ml de limoncello. Prin aceasta baie se trec picoturile, unul cate unul, pe o singura parte, dupa care se aseaza astfel incat sa formeze blatul pentru tiramisu cu limoncello. Ai grija sa nu tii mai mult de 1-2 sec piscotul in laptele cu limoncello!
  • Asezi piscoturile cu partea neinmuiata in lapte si limoncello in sus, ca sa poata absorbi excesul de lichid din crema cu mascarpone si limoncello, astfel incat, tiramisul tau sa stea teapan , nu sa se pravaleasca sub forma de gramada neorganizata pe farfuria ta.
  • Asamblarea:
    Dupa ce ai tapetat fundul tavii cu piscoturile Savoiardi umezite doar pe o parte, scoti crema din frigider si intinzi aproximativ 60% din ea peste primul start de piscoturi. Adaugi al doilea strat de piscoturi, pe care le-ai insiropat exact la fel ca si pe primul, dupa care intinzi restul cremei. Decorezi cu coaja rasa de lamaie si dai la frigider macar pentru 8 ore.
  • Este un tiramisu delicat care merge foarte bine la o ceasca de cafea sau mai bine un ceai verde neindulcit. Nu adauga nici albusurile si nici frisca in tiramisu, pentru ca rezultatul nu va mai fi la fel de delicios.


Poze

Tiramisu cu crema de limoncello
Tiramisu cu crema de limoncello - poza 2
Tiramisu cu crema de limoncello - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

29/06/2013

Cu mentiunea ca e un pic prea mult zahar...urmatoarea data voi pune doar 150 gr de zahar

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria2tudoreanu, 14/09/2022

GALBENUS DE OU NEGATIT !!!!!!!

(0) (0) Abuz
Lixandra, 13/05/2019

Ar fi ok fara galbenusuri crude !

(0) (0) Abuz
13/05/2019

Galbenusuri de ou negatite termic suna destul de periculos

(0) (0) Abuz
30/07/2013

E cam scumpa dar merita! Catalina

(0) (0) Abuz
24/01/2012

Fac limoncello acum si ma gandesc deja ce bun o sa fie tiramisu.Multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Limoncello spritz, cocktailul perfect pentru vară
Limoncello spritz, cocktailul perfect pentru vară
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează