Petitchef

Tiramisu cu crema de limoncello

Desert
5 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
80 ml limoncello

500 g mascarpone, adica 2 cutii, italiana, nu romaneasca

300 g de piscoturi Savoiardi, adica 3 siruri de piscoturi

150 ml lapte dulce uht

250 g zahar

Coaja rasa de la o lamaie

4 galbenuse de ou, din cele mai proaspete oua pe - care le puteti gasi

Preparare

  • Se separa cele 4 galbenuse si se bat bine de tot cu zaharul pus treptat. Rezulta o crema teapana, de culoare galben deschis. Crema trebuie amestecata cu un mixer pana zaharul se dizolva in galbenuse, asa ca mixezi galbenusele si zaharul pret de 4-5 minute bune.
  • Adaugi crema de branza mascarpone si amesteci iar cu mixerul pana se omogenizeaza. Adaugi 40ml limoncello si amesteci din nou. O dai la frigider pana faci blatul de piscoturi Savoiardi.
  • Piscoturile Savoiardi au textura speciala care le face asemanatoare unui burete: ele se imbiba foarte repede, asa ca trecerea lor prin baia de lapte si limoncello trebuie sa fie rapida si doar pe o singura parte.
  • Intr-o farfurie adanca se pune laptele uht si 40ml de limoncello. Prin aceasta baie se trec picoturile, unul cate unul, pe o singura parte, dupa care se aseaza astfel incat sa formeze blatul pentru tiramisu cu limoncello. Ai grija sa nu tii mai mult de 1-2 sec piscotul in laptele cu limoncello!
  • Asezi piscoturile cu partea neinmuiata in lapte si limoncello in sus, ca sa poata absorbi excesul de lichid din crema cu mascarpone si limoncello, astfel incat, tiramisul tau sa stea teapan , nu sa se pravaleasca sub forma de gramada neorganizata pe farfuria ta.
  • Asamblarea:
    Dupa ce ai tapetat fundul tavii cu piscoturile Savoiardi umezite doar pe o parte, scoti crema din frigider si intinzi aproximativ 60% din ea peste primul start de piscoturi. Adaugi al doilea strat de piscoturi, pe care le-ai insiropat exact la fel ca si pe primul, dupa care intinzi restul cremei. Decorezi cu coaja rasa de lamaie si dai la frigider macar pentru 8 ore.
  • Este un tiramisu delicat care merge foarte bine la o ceasca de cafea sau mai bine un ceai verde neindulcit. Nu adauga nici albusurile si nici frisca in tiramisu, pentru ca rezultatul nu va mai fi la fel de delicios.

Poze

Tiramisu cu crema de limoncello, poza 1Tiramisu cu crema de limoncello, poza 2Tiramisu cu crema de limoncello, poza 3



Comentarii:

29/06/2013

Cu mentiunea ca e un pic prea mult zahar...urmatoarea data voi pune doar 150 gr de zahar

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Lixandra, 13/05/2019

Ar fi ok fara galbenusuri crude !

(0) (0) Abuz
13/05/2019

Galbenusuri de ou negatite termic suna destul de periculos

(0) (0) Abuz
30/07/2013

E cam scumpa dar merita! Catalina

(0) (0) Abuz
24/01/2012

Fac limoncello acum si ma gandesc deja ce bun o sa fie tiramisu.Multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu cu mascarpone
Tiramisu cu mascarpone
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tiramisu cu mascarpone
Tiramisu cu mascarpone
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tiramisù cu crema si trufe de ciocolata
Tiramisù cu crema si trufe de ciocolata
6 porții
1h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: