Petitchef

Bomboane ferrero rocher

Aperitiv
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor
  • Bomboane Ferrero Rocher
  • Bomboane Ferrero Rocher, poza 2
  • (4.21/5 - 29 voturi)
  • 3
  • 36
Bomboane Ferrero Rocher
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
100 g napolitane cu alune

150 g alune sau nuci

200 g nutella

150 g ciocolata amaruie

3-4 linguri ulei vegetal

Preparare

  • Se pregatesc extrem de simplu si rapid.Intr-un castronel maruntim napolitanele grosier. Alunele le maruntin in robotul de bucatarie, eu nu le-am maruntit fin le-am lasat mai grosier.
  • Alunele maruntite le adaugam peste napolitane dupa care cele 200g nutella, amestecam totul cu o lingura.Ne umezim palmele si incepem sa formam bomboanele de dimensiunea dorita.
  • Bomboanele se dau la frigider pentru cel putin 30 de minute.In acest timp punem ciocolata la topit pe baie de abur, cand acesata s-a topit adaugam uleiul si amestecam energic.
  • O lasam la racit la temperatura camerei dupa care glazuram bomboanele. E m-a folosit de un bat pentru frigarui ca sa le manevrez mai usor.
  • Dupa ce a glazurat fiecare bomboana o scurgem bine de excesul de ciocolata si o punem la uscat pe un gratar sau hartie cerata.Punem din nou bomboanele la frigider pentru o ora, dupa care le putem devora.


Comentarii:

03/07/2011

Arata bine. sper ca si gustul sa fie pe masura. ambra

(0) (0) Abuz
08/12/2011

Stau prea mult la frigider.Iti trece pofta.

(0) (0) Abuz
11/04/2017

Cu napolitane???

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: