Petitchef

Babka-Cozonacul European

Gustări
6 porții
25 min
4 ore
30 min
Foarte ușor
Babka - cozonacul european! Aceasta minune marmorata iti satiface dorinta de dulce.
Are impletitura specifica si este insiropat cu un sirop de zahar pentru a mentine umiditatea aluatului si a nu se usca prea repede.
Daca nu vrei sa astepti pana la Sarbatori sa testezi reteta, incearc-o acum!

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Aluatul:

57 ml apa calda

57 ml lapte cald

1/2 plic de drojdie uscata

315 gr faina

35 gr zahar

un praf de sare

o lingurita extract de vanilie

85 gr unt topit

1 ou


Umplutura:

85 gr de ciocolata

85 gr unt

30 gr zahar

55 gr de nuci/alune


Sirop-ul :

50 gr zahar

50 ml apa

Materiale

1 robot patiserie (optional)
1 sucitor
1 furculita
1 forma 22x11 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Babka-Cozonacul European
    Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut și apa calduta si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Babka-Cozonacul European
    Puneti faina, sarea si zaharul in vasul robotului. Adaugati untul topit, oul si vanilia. Turnati amestecul de lapte + apa + drojdie.
  • Etapa 3 - Babka-Cozonacul European
    Framantati la viteza 2 pana obtineți un aluat neted. Formati o minge, acoperiti-o cu un prosop, apoi lasati sa se odihneasca 2 ore la temperatura camerei. Puneti la rece timp de 1 ora.
  • Etapa 4 - Babka-Cozonacul European
    Umplutura:
    Amestecati ciocolata topita, untul moale, cacaoa si zahar.
  • Etapa 5 - Babka-Cozonacul European
    Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Intindeti umplutura peste aluat. Aplicati putina apa pe marginile aluatului.
  • Etapa 6 - Babka-Cozonacul European
    Zdrobiti nucile/alunele si presarati-le peste umplutur. Rulati aluatul. Taiati-l in jumatate, pe lungime.
  • Etapa 7 - Babka-Cozonacul European
    Intoarceti partea taiata in sus si rasuciti cele doua parti impreuna. Aduceti cele doua capete impreuna si asezati aluatul impletit intr-o forma chec cu unt. Lasati sa se odihneasca 1 ora, acoperit cu un prosop..
  • Etapa 8 - Babka-Cozonacul European
    Coacetți 25 min la 180° C.
    Pregatiti siropul: puneti zaharul si apa intr-o cratita la foc mic. Luati de pe foc dupa 10 minute.
  • Etapa 9 - Babka-Cozonacul European
    Ungeti partea superioara a cozonacului cu sirop si puneti la cuptor timp de 5 minute la 180° C.
  • Etapa 10 - Babka-Cozonacul European
    Lasati sa se raceasca înainte de a scoate din forma.

Video

YouTube

Poze

Babka-Cozonacul European, poza 1
Babka-Cozonacul European, poza 2
Babka-Cozonacul European, poza 3
Babka-Cozonacul European, poza 4
Babka-Cozonacul European, poza 5
Babka-Cozonacul European, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Ancadina, 30/10/2020

Cata cacao?

(0) (0) Abuz
28/10/2020

Am sa incerc,pare super !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciocolata alba de casa cu nuca
Ciocolata alba de casa cu nuca
1 porții
35 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu pere si ciocolata (reteta video)
Prajitura cu pere si ciocolata (reteta video)
10 porții
1h25m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biscuiti Spritz
Biscuiti Spritz
6 porții
57 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Ciocolata cu alune
Ciocolata cu alune
6 porții
4h25m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cozonacul – painea dulce a InvieriiCozonacul – painea dulce a InvieriiAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Christstollen sau cozonacul germanChriststollen sau cozonacul germanPanettone sau cozonacul italianPanettone sau cozonacul italian

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: