Petitchef

Babka-Cozonacul European

Babka - cozonacul european! Aceasta minune marmorata iti satiface dorinta de dulce.
Are impletitura specifica si este insiropat cu un sirop de zahar pentru a mentine umiditatea aluatului si a nu se usca prea repede.
Daca nu vrei sa astepti pana la Sarbatori sa testezi reteta, incearc-o acum!

Gustări
6 porții
25 min
4 ore
30 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Aluatul:

Umplutura:

Sirop-ul :

Materiale

  • 1 robot patiserie (optional)
  • 1 sucitor
  • 1 furculita
  • 1 forma 22x11 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Babka-Cozonacul European
    Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut și apa calduta si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Babka-Cozonacul European
    Puneti faina, sarea si zaharul in vasul robotului. Adaugati untul topit, oul si vanilia. Turnati amestecul de lapte + apa + drojdie.
  • Etapa 3 - Babka-Cozonacul European
    Framantati la viteza 2 pana obtineți un aluat neted. Formati o minge, acoperiti-o cu un prosop, apoi lasati sa se odihneasca 2 ore la temperatura camerei. Puneti la rece timp de 1 ora.
  • Etapa 4 - Babka-Cozonacul European
    Umplutura:
    Amestecati ciocolata topita, untul moale, cacaoa si zahar.
  • Etapa 5 - Babka-Cozonacul European
    Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Intindeti umplutura peste aluat. Aplicati putina apa pe marginile aluatului.
  • Etapa 6 - Babka-Cozonacul European
    Zdrobiti nucile/alunele si presarati-le peste umplutur. Rulati aluatul. Taiati-l in jumatate, pe lungime.
  • Etapa 7 - Babka-Cozonacul European
    Intoarceti partea taiata in sus si rasuciti cele doua parti impreuna. Aduceti cele doua capete impreuna si asezati aluatul impletit intr-o forma chec cu unt. Lasati sa se odihneasca 1 ora, acoperit cu un prosop..
  • Etapa 8 - Babka-Cozonacul European
    Coacetți 25 min la 180° C.
    Pregatiti siropul: puneti zaharul si apa intr-o cratita la foc mic. Luati de pe foc dupa 10 minute.
  • Etapa 9 - Babka-Cozonacul European
    Ungeti partea superioara a cozonacului cu sirop si puneti la cuptor timp de 5 minute la 180° C.
  • Etapa 10 - Babka-Cozonacul European
    Lasati sa se raceasca înainte de a scoate din forma.


Poze

Babka-Cozonacul European
Babka-Cozonacul European - poza 2
Babka-Cozonacul European - poza 3
Babka-Cozonacul European - poza 4
Babka-Cozonacul European - poza 5
Babka-Cozonacul European - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Ancadina, 30/10/2020

Cata cacao?

(1) (0) Abuz
28/10/2020

Am sa incerc,pare super !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă New york roll
New york roll
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Raffaello de casă
Raffaello de casă
10 porții
2 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata cu alune
Ciocolata cu alune
6 porții
4 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
8 porții
31 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cozonacul – painea dulce a Invierii Cozonacul – painea dulce a Invierii Panettone sau cozonacul italian Panettone sau cozonacul italian Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează