Babka-cozonacul european

Gustări
Foarte ușor
4 h 55 m
647 Kcal

Babka - cozonacul european! Aceasta minune marmorata iti satiface dorinta de dulce. Are impletitura specifica si este insiropat cu un sirop de zahar pentru a mentine umiditatea aluatului si a nu se usca prea repede. Daca nu vrei sa astepti pana la Sarbatori sa testezi reteta, incearc-o acum!

Ingrediente

6

Aluatul:

Umplutura:

Sirop-ul :

Materiale

  • 1 robot patiserie (optional)
  • 1 sucitor
  • 1 furculita
  • 1 forma 22x11 cm

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare4 ore
Gătire30 min
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 1Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut și apa calduta si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 2Puneti faina, sarea si zaharul in vasul robotului. Adaugati untul topit, oul si vanilia. Turnati amestecul de lapte + apa + drojdie.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 3Framantati la viteza 2 pana obtineți un aluat neted. Formati o minge, acoperiti-o cu un prosop, apoi lasati sa se odihneasca 2 ore la temperatura camerei. Puneti la rece timp de 1 ora.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 4Umplutura:
    Amestecati ciocolata topita, untul moale, cacaoa si zahar.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 5Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Intindeti umplutura peste aluat. Aplicati putina apa pe marginile aluatului.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 6Zdrobiti nucile/alunele si presarati-le peste umplutur. Rulati aluatul. Taiati-l in jumatate, pe lungime.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 7Intoarceti partea taiata in sus si rasuciti cele doua parti impreuna. Aduceti cele doua capete impreuna si asezati aluatul impletit intr-o forma chec cu unt. Lasati sa se odihneasca 1 ora, acoperit cu un prosop..
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 8Coacetți 25 min la 180° C.
    Pregatiti siropul: puneti zaharul si apa intr-o cratita la foc mic. Luati de pe foc dupa 10 minute.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 9Ungeti partea superioara a cozonacului cu sirop si puneti la cuptor timp de 5 minute la 180° C.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 10Lasati sa se raceasca înainte de a scoate din forma.

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele principale pentru Babka-Cozonacul European?

Ingredientele principale includ apă caldă, lapte cald, drojdie uscată, făină, zahăr, sare, extract de vanilie, unt topit, ou, ciocolată, nuci sau alune și un sirop din apă și zahăr.
Prepararea totală durează aproximativ 4 ore și 55 de minute, inclusiv timpul de așteptare și coacere.
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, perfectă pentru începători.
Secretul constă în siropul de zahăr care se aplică pe partea superioară a cozonacului după coacere, menținând astfel umiditatea aluatului.
Da, poți experimenta cu alte umpluturi, cum ar fi fructe uscate, nuci sau chiar crema de brânză, în funcție de preferințele tale.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 647Kcal
  • Carbo: 67.7g
  • Grăsimi: 35.7g
  • Grăsimi sat.: 19.4g
  • Proteine: 10.7g
  • Fibre: 4.9g
  • Zahăr: 28.6g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 27
Informații nutriționale pentru 1 porție (166g)

Atribute

Poate fi congelat
PPetitchef_ro

Întrebări

La ingredientele pentru umplutura nu este cacao. Ce cantitate ar trebui ?

Umplutura noi am facut-o cu ciocolata

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.67/5, 12 voturi 2 comentarii

Ancadina

Cata cacao?

abuz

anonymous

Am sa incerc,pare super !

abuz