Petitchef

Ferrero de casa

Desert
6 porții
6 ore
20 min
Dificil
  • Ferrero de casa
  • Ferrero de casa, poza 2
  • Ferrero de casa, poza 3
  • Ferrero de casa, poza 4
  • (1.00/5 - 1 vot)
  • 1
Ferrero de casa
 
Vrei sa-ti impresionezi oaspetii cu un desert? Cupolele noastre in stil Fererro ii vor cuceri cu siguranta! Un desert care combina ciocolata / alune / praline, care va fi perfect pentru a incheia o masa de vacanta (Craciun, Anul Nou, ziua de nastere ...). Aaaa nu mai ai oua? ... Nici o problema, aceasta reteta nu contine!
Trebuie doar sa scoateti mixerul si formele de silicon, si sa urmati pas cu pas cu reteta noastra detaliata ↓

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pralina cu alune :

80 gr zahar

1 lingura de apa

125 gr alune intregi


Pralinatul crocant :

40 gr crêpes dentelles - clatite dantelate

20 gr ciocolata cu lapte

80 gr pralina de alune


Mousse-ul de praline:

100 ml smantana lichida cu 30% grasime

1 foaie de gelatina

110 gr pralina de alune


Miezul de alune :

30 gr Nutella

30 gr alune


Semisferele de ciocolata:

90 gr ciocolata cu lapte

90 gr alune

Materiale

Forme de silicon pentru semi-sfere
Chopper
mixer electric
Cookie cutter
Seringa sau posh
prosop
pensula

Preparare

  • Etapa 1 - Ferrero de casaPralina cu alune:
    Puneti apa si zaharul intr-o tigaie la foc mediu. Cand amestecul formeaza bule, adaugati alunele.
  • Etapa 2 - Ferrero de casaSe amesteca in mod constant, zaharul se va cristaliza mai intai in jurul alunelor, apoi se va intari. Cand tot zaharul s-a transformat in caramel, se toarna totul pe o placa acoperita cu hartie pergament si se lasa sa se raceasca.
  • Etapa 3 - Ferrero de casaOdata racit, spargeti niste bucati de alune caramelizate si puneti-le intr-un chopper. Se amesteca in perioade de 30 de secunde timp de aproximativ 5 minute pentru a evita supraincalzirea motorului si pentru obtine un aluat.
  • Etapa 4 - Ferrero de casaPralinatul crocant:
    Intr-un castron, zdrobiti clatitele dantelate si adaugati pralina cu alune si ciocolata topita. Se amesteca bine.
  • Etapa 5 - Ferrero de casaImediat dupa aceea, realizati 6 gramezi mici din acest amestec pe o hartie de pergament sau silicon si intindeti-le in cercuri de acelasi diametru cu jumatatile de sfera (utilizati un taietor de biscuiti pentru a fi cat mai precis). Odata ce aceste cercuri sunt gata, pastrati-le la rece pana la utilizare.
  • Etapa 6 - Ferrero de casaSemisferele de ciocolata:
    Se topeste ciocolata cu lapte si se aplica cu o pensula cate un strat in fiecare jumatate de sfera de silicon. Se raceste 15 minute si se repeta. Apoi puneti in frigide pana la utilizare.
  • Etapa 7 - Ferrero de casaMiezul de alune:
    Folosind un chopper sau un cutit, zdrobiti aproximativ 30 gr alune, apoi amestecati-le cu ciocolata tartinabila. Lasati deoparte.
  • Etapa 8 - Ferrero de casaMousse-ul de praline :
    Puneti foaia de gelatina intr-un pahar cu apa rece. Luati 2 linguri smantana din cele 100 ml si incalziti-le. Bateti restul smantanii pana devine ferma.
  • Etapa 9 - Ferrero de casaAdaugati pralina de alune si amestecati usor cu un mixer. Se topeste foaia de gelatina in 2 lingurite de smantana fierbinte si se adauga la amestec. Puneti aceasta spuma intr-un posh pentru ca o vom utiliza imediat.
  • Etapa 10 - Ferrero de casaMontajul :
    Scoateti forma cu jumatatile de ciocolata si le umpleti-le cu mousse-ul de praline. Apoi adaugati o lingurita de miez de alune preparat anterior, in fiecare jumatate de sfera.
  • Etapa 11 - Ferrero de casaAcoperiti cu mousse de praline, lasand un mic decalaj de 5 mm deasupra. Plasati un disc de praline crocant pe fiecare jumatate de sfera si raciti cel putin 3 ore.
  • Etapa 12 - Ferrero de casaIntre timp, decojiti alunele pentru decor: puneti-le pe o tava de copt si bagati-le in cuptor timp de 15 minute la 180° C. Dupa acest timp, puneti-le intr-un prosop curat si frecati-le bine. Majoritatea alunelor trebuie sa se decojeasca.
  • Etapa 13 - Ferrero de casaTaiati-le in bucati mici cu un cutit sau intr-un chopper, punand deoparte 3 alune, pe care le taiati in jumatate.
    Apoi, desfaceti cu grija jumatatile de sfere.
  • Etapa 14 - Ferrero de casaSe topeste putina ciocolata cu lapte care se foloseste pentru a lipi alunele in jurul semisferelor. Apoi lipiti cate o jumatate de aluna deasupra.
  • Etapa 15 - Ferrero de casaGata!

Video

YouTube

Observații:

Varianta fara gluten: Aici se va gasi gluten in pralina crocanta facuta cu clatitele dantelate, pe care le puteti inlocui cu fulgi dulci de porumb dulci ;-)


Comentarii:

John_, 31/12/2017

Aproape 7 ore de munca pentru 6 praline? Si nici nu esti sigur ce dracu' o sa iasa! Cine credeti voi, mai desteptilor, ca o sa incerce asa ceva? Toate ingredientele costa mai mult decat 6 praline cumparate.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: