Petitchef

Ferrero rocher de casă

Vrei sa-ti impresionezi oaspetii cu un desert? Cupolele noastre in stil Fererro ii vor cuceri cu siguranta! Un desert care combina ciocolata / alune / praline, care va fi perfect pentru a incheia o masa de vacanta (Craciun, Anul Nou, ziua de nastere ...). Aaaa nu mai ai oua? ... Nici o problema, aceasta reteta nu contine!
Trebuie doar sa scoateti mixerul si formele de silicon, si sa urmati pas cu pas cu reteta noastra detaliata ↓

Desert
6 porții
6 ore
20 min
Dificil

Video

YouTube

Ingrediente

6

Pralina cu alune :

Pralinatul crocant :

Mousse-ul de praline:

Miezul de alune :

Semisferele de ciocolata:

Materiale

  • Forme de silicon pentru semi-sfere
  • Chopper
  • mixer electric
  • Cookie cutter
  • Seringa sau posh
  • prosop
  • pensula

Preparare

  • Etapa 1 - Ferrero rocher de casă
    Pralina cu alune:
    Puneti apa si zaharul intr-o tigaie la foc mediu. Cand amestecul formeaza bule, adaugati alunele.
  • Etapa 2 - Ferrero rocher de casă
    Se amesteca in mod constant, zaharul se va cristaliza mai intai in jurul alunelor, apoi se va intari. Cand tot zaharul s-a transformat in caramel, se toarna totul pe o placa acoperita cu hartie pergament si se lasa sa se raceasca.
  • Etapa 3 - Ferrero rocher de casă
    Odata racit, spargeti niste bucati de alune caramelizate si puneti-le intr-un chopper. Se amesteca in perioade de 30 de secunde timp de aproximativ 5 minute pentru a evita supraincalzirea motorului si pentru obtine un aluat.
  • Etapa 4 - Ferrero rocher de casă
    Pralinatul crocant:
    Intr-un castron, zdrobiti clatitele dantelate si adaugati pralina cu alune si ciocolata topita. Se amesteca bine.
  • Etapa 5 - Ferrero rocher de casă
    Imediat dupa aceea, realizati 6 gramezi mici din acest amestec pe o hartie de pergament sau silicon si intindeti-le in cercuri de acelasi diametru cu jumatatile de sfera (utilizati un taietor de biscuiti pentru a fi cat mai precis). Odata ce aceste cercuri sunt gata, pastrati-le la rece pana la utilizare.
  • Etapa 6 - Ferrero rocher de casă
    Semisferele de ciocolata:
    Se topeste ciocolata cu lapte si se aplica cu o pensula cate un strat in fiecare jumatate de sfera de silicon. Se raceste 15 minute si se repeta. Apoi puneti in frigide pana la utilizare.
  • Etapa 7 - Ferrero rocher de casă
    Miezul de alune:
    Folosind un chopper sau un cutit, zdrobiti aproximativ 30 gr alune, apoi amestecati-le cu ciocolata tartinabila. Lasati deoparte.
  • Etapa 8 - Ferrero rocher de casă
    Mousse-ul de praline :
    Puneti foaia de gelatina intr-un pahar cu apa rece. Luati 2 linguri smantana din cele 100 ml si incalziti-le. Bateti restul smantanii pana devine ferma.
  • Etapa 9 - Ferrero rocher de casă
    Adaugati pralina de alune si amestecati usor cu un mixer. Se topeste foaia de gelatina in 2 lingurite de smantana fierbinte si se adauga la amestec. Puneti aceasta spuma intr-un posh pentru ca o vom utiliza imediat.
  • Etapa 10 - Ferrero rocher de casă
    Montajul :
    Scoateti forma cu jumatatile de ciocolata si le umpleti-le cu mousse-ul de praline. Apoi adaugati o lingurita de miez de alune preparat anterior, in fiecare jumatate de sfera.
  • Etapa 11 - Ferrero rocher de casă
    Acoperiti cu mousse de praline, lasand un mic decalaj de 5 mm deasupra. Plasati un disc de praline crocant pe fiecare jumatate de sfera si raciti cel putin 3 ore.
  • Etapa 12 - Ferrero rocher de casă
    Intre timp, decojiti alunele pentru decor: puneti-le pe o tava de copt si bagati-le in cuptor timp de 15 minute la 180° C. Dupa acest timp, puneti-le intr-un prosop curat si frecati-le bine. Majoritatea alunelor trebuie sa se decojeasca.
  • Etapa 13 - Ferrero rocher de casă
    Taiati-le in bucati mici cu un cutit sau intr-un chopper, punand deoparte 3 alune, pe care le taiati in jumatate.
    Apoi, desfaceti cu grija jumatatile de sfere.
  • Etapa 14 - Ferrero rocher de casă
    Se topeste putina ciocolata cu lapte care se foloseste pentru a lipi alunele in jurul semisferelor. Apoi lipiti cate o jumatate de aluna deasupra.
  • Etapa 15 - Ferrero rocher de casă
    Gata!

Observații:

Varianta fara gluten: Aici se va gasi gluten in pralina crocanta facuta cu clatitele dantelate, pe care le puteti inlocui cu fulgi dulci de porumb dulci ;-)



Poze

Ferrero rocher de casă
Ferrero rocher de casă - poza 2
Ferrero rocher de casă - poza 3
Ferrero rocher de casă - poza 4

Întrebări:

Ce sunt clatitele dantelate si unde se gasesc, in magazinele noastre? reteta este super, imi doresc sa o fac. Va multumesc Lucia

Răspuns:

Sunt clatite crocante, usor aromatizate, ideal pentru a fi servite individual sau alaturi de inghetata preferata...noi le-am maruntit si le-am pus in aceasta reteta. Se gasesc la Carrefour. Dati un search pe Google dupa "clatite dantelate" ca vedeti cum arata.Multumim si noi




Comentarii:

Lucia, 08/01/2019

Bomboanele arata super dar va rugam sa ne spuneti ce sunt clatitele dantelate, sub ce nume se gasesc in magazine

(0) (0) Abuz
ofeliapogacean, 02/01/2019

Ce sunt alea : clătite dantelate?

(0) (0) Abuz
John_, 31/12/2017

Aproape 7 ore de munca pentru 6 praline? Si nici nu esti sigur ce dracu' o sa iasa! Cine credeti voi, mai desteptilor, ca o sa incerce asa ceva? Toate ingredientele costa mai mult decat 6 praline cumparate.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Praline de casă în stil ferrero
Praline de casă în stil ferrero
10 porții
2 h 45 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Bombonele de casa
Bombonele de casa
7 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Snickers de casa vegan si fara gluten
Snickers de casa vegan si fara gluten
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Napolitain de casa
Napolitain de casa
8 porții
3 h 10 m
Ușor
Rețetă Raffaello de casă
Raffaello de casă
10 porții
2 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cum sa faci taitei de casa! Cum sa faci taitei de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează