Petitchef

Prajitura cu dovleac si ciocolata

Prajiturica aceasta am facut-o cu muuult timp in urma, cred ca prin martie, deoarece la noi se gaseste dovleac in toate anotimpurile, mi-am permis sa o fac pentr ca imi facuse cu ochiul de ceva vreme pe blogul Laurei Adamache. Si pentru ca acum e toamna, am zis ca e timpul sa va impartasesc si voua reteta, care este pe putin spus, senzationala de aceea am facut cantitate dubla :-)

Desert
15 porții
20 min
25 min
Ușor

Ingrediente

15

Preparare

  • Intai pregatim dovleacul pe care il curatam de seminte si il coacem in cuptorul preincalzit la 180ºC pana cand se inmoaie.

    Il curatam de coaja si il taiem cubulete apoi il scurgem bine de apa intr-o sita.

    Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: chipsurile de ciocolata (sau ciocolata rupta bucatele mici) impreuna cu faina, praful de copt, nucile macinate si scortisara.

    Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare.

    Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand devine spumos apoi adaugam galbenusurile pe rand si omogenizam bine.

    Adaugam si dovleacul bine scurs in crema de unt (poate fi si pasat /facut piure) iar apoi mixul de faina si omogenizam bine toate ingredientele.
  • La final adaugam albusurile batute spuma tare, incorporandu-le in aluat cu o paleta sau un tel in forma de para, amestecand cu grija de jos in sus.

    Tapetam o tava (26cm/40cm) cu foaie de copt. Foaia de copt o dam printr-un jet de apa calduta si o stoarcem bine, in acest fel se va aseza foarte usor in tava.

    Turnam aluatul in tava si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180ºC pana cand trece testul scobitorii, cca. 25 min.

    O lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem dreptunghiuri pe care le asezam pe un gratar si pe care le vom glazura cu ciocolata.
  • Glazura:
    Se poate face si la microunde, topind ciocolata si untul si omogenizam bine, sau, intr-o craticioara pe aragaz vom topi untul apoi vom adauga ciocolata topita pe baie de abur.

    Glazuram fiecare dreptunghi de prajitura cu ciocolata si o servim cu placere!

    Este deosebit de aromata, umeda si perfecta pentru o zi de toamna!


Poze

Prajitura cu dovleac si ciocolata
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 2
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 3
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 4
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 5
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 6
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 7
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 8
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 9
Prajitura cu dovleac si ciocolata - poza 10

Întrebări:




Comentarii (14):

22/12/2014

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/03/2018

Excelenta!!

(0) (0) Abuz
01/11/2017

Arata bine cred ca este super o sa incerc

(0) (0) Abuz
Elena, 30/10/2017

Dragii mei am preparat-o de patru ori anul trecut și credeți-mă, este un deliciu

(0) (0) Abuz
Etnoboutique, 15/03/2015

In Romania e primavara ...si POSTUL PASTELUI.....!!!!! Retete de POST nu stiti ?

(0) (0) Abuz
14/03/2015

Arata foarte bine... si cred ca e si foarte gustoasa.
Am sa o fac si eu ,Multumesc pentru reteta.

(0) (0) Abuz
14/10/2014

Este foarte bun1

(0) (0) Abuz
06/01/2014

De incercat! si la noi se gaseste dovleac tot timpul anului

(0) (0) Abuz
05/01/2014

K

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Prea multa ciocolata, nu mai simti gustul dovleacului

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează