Bretzel (covrigi bavarezi)
Ingrediente
4
In plus, pentru oparit:
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Amestecam drojdia cu lingurita de zahar si amestecam pana se lichefiaza. Adaugam apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Punem faina intr-un bol si facem o gaura in mijloc, unde punem apa cu drojdia si uleiul. Amestecam putin pana se omogenizeaza cat de cat si adaugam si sarea. Framantam pana obtinem o bila de aluat care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 45 min-o ora.
- Luam o bila de aluat cam de 60-70 de gr (eu am facut asta din ochi, nu am cantarit) si o rulam pe masa de lucru, in asa fel incat sa obtinem o "funie", in mijloc mai groasa si la capete mai subtire. Sper ca m-am facut inteleasa...Dam apoi forma de covrig. Imaginile cred ca sunt mai utile decat explicatiile mele .
- Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem la fiert cei 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea. Cand fierbe, punem 2-3 covrigi inauntru si lasam cam 30 de secunde. Ii scoatem cu o paleta si ii punem direct in tava. Presaram deasupra sare grunjoasa. avut si pus normala. Sugestia mea e sa modelati doar cati bretzel incap in tava o data, fiindca altfel se usuca... copt in vreo 3 ture.
- Deci modelati covrigi, opariti, puneti in tava si dati la cuptor. Si repetati de cate ori e nevoie. Dam la cuptor la foc mediu pana prind culoare uniforma. Lasat cam 20 de minute. Sunt foarte, foarte buni!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.64/5, 86 voturi 12 comentarii
M
multimedia
Am gatit aceasta reteta ,sant foarte buni,merita sa incercati nu ve-ti regreta,multumesc pentru reteta
am gătit această rețetă
anonymous
Cantitatea de bicarbonat este enorma si au gust doar de bicarbonat. se pune o lingurita de bicarbonat la 1 l de apa, fratilor!!! nu mai dati retete tampite, pierdem timpul, banii si efortul atat de scumpe toate!
am gătit această rețetă
anonymous
Super
anonymous
Perfect
anonymous
Foarte buni!!!!!!!!!!!!!!
anonymous
Au esit cei mai buni covrigi din care am facut acasa.Multumesc mult pentru receta!!!
anonymous
Foarete taRI
anonymous
Super !!
anonymous
Sper sa fie buni
anonymous
Voi incerca reteta acum par deliciosi si arata bineeee!!!!!!!!!!!









Punctează această reţetă