Bretzel (covrigi bavarezi)

Aperitiv
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

In plus, pentru oparit:

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Amestecam drojdia cu lingurita de zahar si amestecam pana se lichefiaza. Adaugam apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Punem faina intr-un bol si facem o gaura in mijloc, unde punem apa cu drojdia si uleiul. Amestecam putin pana se omogenizeaza cat de cat si adaugam si sarea. Framantam pana obtinem o bila de aluat care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 45 min-o ora.
  • Luam o bila de aluat cam de 60-70 de gr (eu am facut asta din ochi, nu am cantarit) si o rulam pe masa de lucru, in asa fel incat sa obtinem o "funie", in mijloc mai groasa si la capete mai subtire. Sper ca m-am facut inteleasa...Dam apoi forma de covrig. Imaginile cred ca sunt mai utile decat explicatiile mele .
  • Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem la fiert cei 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea. Cand fierbe, punem 2-3 covrigi inauntru si lasam cam 30 de secunde. Ii scoatem cu o paleta si ii punem direct in tava. Presaram deasupra sare grunjoasa. avut si pus normala. Sugestia mea e sa modelati doar cati bretzel incap in tava o data, fiindca altfel se usuca... copt in vreo 3 ture.
  • Deci modelati covrigi, opariti, puneti in tava si dati la cuptor. Si repetati de cate ori e nevoie. Dam la cuptor la foc mediu pana prind culoare uniforma. Lasat cam 20 de minute. Sunt foarte, foarte buni!

Punctează această reţetă

al3xandra.bm126Al3xandra.bm126

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.64/5, 86 voturi 12 comentarii
  • pagina 1 / 2

multimedia

Am gatit aceasta reteta ,sant foarte buni,merita sa incercati nu ve-ti regreta,multumesc pentru reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cantitatea de bicarbonat este enorma si au gust doar de bicarbonat. se pune o lingurita de bicarbonat la 1 l de apa, fratilor!!! nu mai dati retete tampite, pierdem timpul, banii si efortul atat de scumpe toate!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Perfect

abuz

anonymous

Foarte buni!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Au esit cei mai buni covrigi din care am facut acasa.Multumesc mult pentru receta!!!

abuz

anonymous

Foarete taRI

abuz

anonymous

Super !!

abuz

anonymous

Sper sa fie buni

abuz

anonymous

Voi incerca reteta acum par deliciosi si arata bineeee!!!!!!!!!!!

abuz
  • pagina 1 / 2