Petitchef

Bretzel (covrigi bavarezi)

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

25 g drojdie

1 lingurita de zahar

30 ml ulei sau unt

270 ml apa caluta

1 lingurita sare


In plus, pentru oparit:

2 l apa

12 lingurite bicarbonat de sodiu

4 linguri sare

Preparare

  • Amestecam drojdia cu lingurita de zahar si amestecam pana se lichefiaza. Adaugam apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Punem faina intr-un bol si facem o gaura in mijloc, unde punem apa cu drojdia si uleiul. Amestecam putin pana se omogenizeaza cat de cat si adaugam si sarea. Framantam pana obtinem o bila de aluat care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 45 min-o ora.
  • Luam o bila de aluat cam de 60-70 de gr (eu am facut asta din ochi, nu am cantarit) si o rulam pe masa de lucru, in asa fel incat sa obtinem o "funie", in mijloc mai groasa si la capete mai subtire. Sper ca m-am facut inteleasa...Dam apoi forma de covrig. Imaginile cred ca sunt mai utile decat explicatiile mele .
  • Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem la fiert cei 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea. Cand fierbe, punem 2-3 covrigi inauntru si lasam cam 30 de secunde. Ii scoatem cu o paleta si ii punem direct in tava. Presaram deasupra sare grunjoasa. avut si pus normala. Sugestia mea e sa modelati doar cati bretzel incap in tava o data, fiindca altfel se usuca... copt in vreo 3 ture.
  • Deci modelati covrigi, opariti, puneti in tava si dati la cuptor. Si repetati de cate ori e nevoie. Dam la cuptor la foc mediu pana prind culoare uniforma. Lasat cam 20 de minute. Sunt foarte, foarte buni!

Poze

Bretzel (covrigi bavarezi), poza 1
Bretzel (covrigi bavarezi), poza 2
Bretzel (covrigi bavarezi), poza 3
Bretzel (covrigi bavarezi), poza 4
Bretzel (covrigi bavarezi), poza 5
Bretzel (covrigi bavarezi), poza 6
Bretzel (covrigi bavarezi), poza 7
Bretzel (covrigi bavarezi), poza 8
Bretzel (covrigi bavarezi), poza 9

Întrebări:




Comentarii (12):

multimedia, 06/12/2016

Am gatit aceasta reteta ,sant foarte buni,merita sa incercati nu ve-ti regreta,multumesc pentru reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2015

Cantitatea de bicarbonat este enorma si au gust doar de bicarbonat. se pune o lingurita de bicarbonat la 1 l de apa, fratilor!!! nu mai dati retete tampite, pierdem timpul, banii si efortul atat de scumpe toate!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
08/09/2013

Perfect

(0) (0) Abuz
18/06/2013

Foarte buni!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
11/06/2013

Au esit cei mai buni covrigi din care am facut acasa.Multumesc mult pentru receta!!!

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Foarete taRI

(0) (0) Abuz
25/02/2013

Super !!

(0) (0) Abuz
06/02/2013

Sper sa fie buni

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Voi incerca reteta acum par deliciosi si arata bineeee!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.