Petitchef

Bretzel (covrigi bavarezi)

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

25 g drojdie

1 lingurita de zahar

30 ml ulei sau unt

270 ml apa caluta

1 lingurita sare


In plus, pentru oparit:

2 l apa

12 lingurite bicarbonat de sodiu

4 linguri sare

Preparare

  • Amestecam drojdia cu lingurita de zahar si amestecam pana se lichefiaza. Adaugam apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Punem faina intr-un bol si facem o gaura in mijloc, unde punem apa cu drojdia si uleiul. Amestecam putin pana se omogenizeaza cat de cat si adaugam si sarea. Framantam pana obtinem o bila de aluat care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 45 min-o ora.
  • Luam o bila de aluat cam de 60-70 de gr (eu am facut asta din ochi, nu am cantarit) si o rulam pe masa de lucru, in asa fel incat sa obtinem o "funie", in mijloc mai groasa si la capete mai subtire. Sper ca m-am facut inteleasa...Dam apoi forma de covrig. Imaginile cred ca sunt mai utile decat explicatiile mele .
  • Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem la fiert cei 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea. Cand fierbe, punem 2-3 covrigi inauntru si lasam cam 30 de secunde. Ii scoatem cu o paleta si ii punem direct in tava. Presaram deasupra sare grunjoasa. avut si pus normala. Sugestia mea e sa modelati doar cati bretzel incap in tava o data, fiindca altfel se usuca... copt in vreo 3 ture.
  • Deci modelati covrigi, opariti, puneti in tava si dati la cuptor. Si repetati de cate ori e nevoie. Dam la cuptor la foc mediu pana prind culoare uniforma. Lasat cam 20 de minute. Sunt foarte, foarte buni!

Poze

Bretzel (covrigi bavarezi), poza 1Bretzel (covrigi bavarezi), poza 2Bretzel (covrigi bavarezi), poza 3Bretzel (covrigi bavarezi), poza 4Bretzel (covrigi bavarezi), poza 5Bretzel (covrigi bavarezi), poza 6Bretzel (covrigi bavarezi), poza 7Bretzel (covrigi bavarezi), poza 8Bretzel (covrigi bavarezi), poza 9

Întrebări:




Comentarii (12):

multimedia, 06/12/2016

Am gatit aceasta reteta ,sant foarte buni,merita sa incercati nu ve-ti regreta,multumesc pentru reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2015

Cantitatea de bicarbonat este enorma si au gust doar de bicarbonat. se pune o lingurita de bicarbonat la 1 l de apa, fratilor!!! nu mai dati retete tampite, pierdem timpul, banii si efortul atat de scumpe toate!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
08/09/2013

Perfect

(0) (0) Abuz
18/06/2013

Foarte buni!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
11/06/2013

Au esit cei mai buni covrigi din care am facut acasa.Multumesc mult pentru receta!!!

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Foarete taRI

(0) (0) Abuz
25/02/2013

Super !!

(0) (0) Abuz
06/02/2013

Sper sa fie buni

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Voi incerca reteta acum par deliciosi si arata bineeee!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: