Petitchef

BRETZEL (COVRIGI)

Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru oparit:

Preparare

  • Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si apa calduta si amestecam pana se topeste.Punem faina intr-un vas si facemo gropita in mijloc,unde punem apa cu drojdia topita si uleiul.Amestecam pana prinde putina consistenta, apoi adaugam sarea.
  • Framantam pana obtionem o biluta elastica ce nu se lipeste de maini.Lasam la dospit timp de 45 min ? 1 ora.Luam o bucatica de aluat de cca 60-70 grame si o rulam pe plansa de lucru pana obtinem un snur cu capetele mai subtiri decat mijlocul.In imaginile de mai jos am incercat sa explic cum se formeaza covrigul.
  • Tapetam o tava cu hartie de copt.Intre timp punem la fiert 1 litru de apa cu 6 lingurite bicarbonat.Cand incepe sa fiarba cu o paleta punem cate 2-3 covrigi odata,pe care ii lasam maxium 30 secunde .Ii scoatem cu paleta si ii punem direct in tava.Presaram cu sare grunjoasa,mac,susan sau ii putem lasa chiar si asa.
  • Se coc la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 20-30 minute.E bine sa formati snururile mai subtiri si sa ii faceti mai mari decat ai mei.I-am facut asa fiindca nu aveam timp sa fac 2 tavi.


Poze

BRETZEL (COVRIGI)
BRETZEL (COVRIGI) - poza 2

Întrebări:




Comentarii (17):

15/01/2015

Foarte buni

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/01/2014

Sunt foarte buni :))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/12/2013

F buni

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Flori, 25/05/2018

Pot Face și fără bicarbonat de sodiu dacă nu am in casa? Sau vreo idee de un înlocuitor?

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Un vis devenit realitate !!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
07/01/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Foarte buni

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Minunati

(0) (0) Abuz
07/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
05/07/2013

FOARTE BUNI?

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează