Bretzel (covrigi)
Ingrediente
4
Pentru oparit:
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si apa calduta si amestecam pana se topeste.Punem faina intr-un vas si facemo gropita in mijloc,unde punem apa cu drojdia topita si uleiul.Amestecam pana prinde putina consistenta, apoi adaugam sarea.
- Framantam pana obtionem o biluta elastica ce nu se lipeste de maini.Lasam la dospit timp de 45 min ? 1 ora.Luam o bucatica de aluat de cca 60-70 grame si o rulam pe plansa de lucru pana obtinem un snur cu capetele mai subtiri decat mijlocul.In imaginile de mai jos am incercat sa explic cum se formeaza covrigul.
- Tapetam o tava cu hartie de copt.Intre timp punem la fiert 1 litru de apa cu 6 lingurite bicarbonat.Cand incepe sa fiarba cu o paleta punem cate 2-3 covrigi odata,pe care ii lasam maxium 30 secunde .Ii scoatem cu paleta si ii punem direct in tava.Presaram cu sare grunjoasa,mac,susan sau ii putem lasa chiar si asa.
- Se coc la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 20-30 minute.E bine sa formati snururile mai subtiri si sa ii faceti mai mari decat ai mei.I-am facut asa fiindca nu aveam timp sa fac 2 tavi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.73/5, 192 voturi 17 comentarii
anonymous
Foarte buni
am gătit această rețetă
anonymous
Sunt foarte buni :))
am gătit această rețetă
anonymous
F buni
am gătit această rețetă
Flori
Pot Face și fără bicarbonat de sodiu dacă nu am in casa? Sau vreo idee de un înlocuitor?
anonymous
Un vis devenit realitate !!!!!!!!!!!!
anonymous
Foarte bun
anonymous
Foarte buni
anonymous
Minunati
anonymous
Super
anonymous
FOARTE BUNI?


Punctează această reţetă