Petitchef

Covrigi sarati

Aperitiv
6 porții
1 oră
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se pun toate ingrediente intr-un bol si se framanta cu mana sau cu mixerul. intotdeauna folosesc mixerul cu paletele acelea rasucite .Se framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.
  • Se lasa intr-un bol acoperit si ferit de curent , la caldurica daca se poate , aprox. 30-45 minute , timp in care aluatul cel putin isi dubleaza volumul .
  • Se incalzeste cuptorul la 240 grade , deci destul de tare, iar intre timp se pregatesc covrigii.Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in zece parti egale si se formeaza bile.
  • Fiecare bila se ia si se intinde un snur lung de aprox 40-50 cm . Se indoaie in doua iar capetele se rasucesc de doua ori . Se prinde de partea opusa nodului si se aduce pana peste capetele ramase in urma suciturii, nodul ramanand in centrul covrigului.
    Se pun pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca timp de 5 min. aprox.
  • Intr-o tava de cuptor normal incap patru covrigi.Dupa ce a trecut acest timp , se ung cu ou si de baga la cuptor la 240 grade .
    Se pregateste aluatul sarat .2 linguri faina apa1 lingurita sare
    Se amesteca faina cu apa si sarea pana se face un aluat grosut dar care curge. Cam ca si aluatul de clatite.
  • Dupa aprox. 10 minute covrigii incep sa se rumeneasca . Se scot atunci din cuptor si se toarna cu o lingura ,in zig zag , aluatul sarat preparat anterior si se mai baga 5 minute la cuptor timp in care covrigii se mai rumenesc un pic iar aluatul sarac se usca.


Poze

Covrigi sarati
Covrigi sarati - poza 2
Covrigi sarati - poza 3
Covrigi sarati - poza 4
Covrigi sarati - poza 5
Covrigi sarati - poza 6
Covrigi sarati - poza 7
Covrigi sarati - poza 8
Covrigi sarati - poza 9
Covrigi sarati - poza 10
Covrigi sarati - poza 11
Covrigi sarati - poza 12
Covrigi sarati - poza 13
Covrigi sarati - poza 14

Întrebări:




Comentarii (46):

Lina, 26/07/2017

Fiul meu mă pune sa-i fac zilnic covrigii aceștia ! Sunt in special buni calzi cu lapte bătut ! Sunt superi! Se fac rapid! Mulțumim

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2017

Am încercat diferite Rețete de covrigi dar aceasta le întrece pe toate. Fără nici o gluma. Sunt extraordinari!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/03/2014

Mi-au iesit excelent!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
30/01/2014

Ok! Super !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
16/12/2013

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2013

F.b.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2013

Este o reteta foarte buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2013

Testat nota 10 yumi yumi

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2017

Super reteta!simpla si Rapida!perfecta mai ales pt incepatorii ça si mine:(

(0) (0) Abuz
08/01/2014

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează