Covrigi sarati

(4.65/5 - 307 voturi)
46 comentarii

  • Covrigi sarati
  • Covrigi sarati, Poza 2
  • Covrigi sarati, Poza 3
  • Covrigi sarati, Poza 4
  • Covrigi sarati, Poza 5
  • Covrigi sarati, Poza 6
  • Covrigi sarati, Poza 7
  • Covrigi sarati, Poza 8
  • Covrigi sarati, Poza 9
  • Covrigi sarati, Poza 10
  • Covrigi sarati, Poza 11
  • Covrigi sarati, Poza 12
  • Covrigi sarati, Poza 13
  • Covrigi sarati, Poza 14
Tipul rețetei:
Aperitiv
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
60 min
Gătire:
20 min
Gata în:
1 h, 20 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 400 g faina
- 150 ml apa calda
- 100 ml lapte cald
- 50 ml ulei
- 1/2 lingura de zahar
- 1 lingurita de sare
- un plic de drojdie

Preparare

Etapa 1

Se pun toate ingrediente intr-un bol si se framanta cu mana sau cu mixerul. intotdeauna folosesc mixerul cu paletele acelea rasucite .Se framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.

Etapa 2

Se lasa intr-un bol acoperit si ferit de curent , la caldurica daca se poate , aprox. 30-45 minute , timp in care aluatul cel putin isi dubleaza volumul .

Etapa 3

Se incalzeste cuptorul la 240 grade , deci destul de tare, iar intre timp se pregatesc covrigii.Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in zece parti egale si se formeaza bile.

Etapa 4

Fiecare bila se ia si se intinde un snur lung de aprox 40-50 cm . Se indoaie in doua iar capetele se rasucesc de doua ori . Se prinde de partea opusa nodului si se aduce pana peste capetele ramase in urma suciturii, nodul ramanand in centrul covrigului.
Se pun pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca timp de 5 min. aprox.

Etapa 5

Intr-o tava de cuptor normal incap patru covrigi.Dupa ce a trecut acest timp , se ung cu ou si de baga la cuptor la 240 grade .
Se pregateste aluatul sarat .2 linguri faina apa1 lingurita sare
Se amesteca faina cu apa si sarea pana se face un aluat grosut dar care curge. Cam ca si aluatul de clatite.

Etapa 6

Dupa aprox. 10 minute covrigii incep sa se rumeneasca . Se scot atunci din cuptor si se toarna cu o lingura ,in zig zag , aluatul sarat preparat anterior si se mai baga 5 minute la cuptor timp in care covrigii se mai rumenesc un pic iar aluatul sarac se usca.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (46):

16/12/2013

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
15/11/2011

Nu se poate descrie la cit e de bun dar eu am pus si mac delicios sa mai ai si o bere wow ...... complimentele mele va salut si tinetio tot asa marius

(0) (0) Abuz
Lina, 26/07/2017

Fiul meu mă pune sa-i fac zilnic covrigii aceștia ! Sunt in special buni calzi cu lapte bătut ! Sunt superi! Se fac rapid! Mulțumim

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
15/02/2017

Am încercat diferite Rețete de covrigi dar aceasta le întrece pe toate. Fără nici o gluma. Sunt extraordinari!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
15/11/2012

Buna as avea o intrebare se pot pune covrigii in tava si pe folie de aluminiu?

(0) (0) Abuz
04/09/2017

Super reteta!simpla si Rapida!perfecta mai ales pt incepatorii ça si mine:(

(0) (0) Abuz
30/12/2011

E ca si in copilarie ai avut dreptate
multumesc de reteta Babi

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Nu mi-a iesit deloc bine... mi-a iesit un aluat foarte lipicios..

(0) (0) Abuz
13/04/2013

Am urmat pas cu pas indicatiile si au iesit perfect! 5 STELE :)

(0) (0) Abuz
26/07/2012

YEe.. mi-au iesit maxim... logdnica mea o sa fie mega happy

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale