Ciabatta

Ingrediente
4
Pentru "biga" avem nevoie de :
Aluat:
Rețete inrudite
-
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
-
Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
-
Tagliatelle cu feta si rosii
-
Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
Preparare
Preparare30 min
Gătire40 min
- Dizolvam drojdia in apa calduta. Intr-un castron incapator amestecam faina cu apa in care am dizolvat drojdia si framantam cateva minute, acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut intr-un loc caldut, fara curenti de aer pentru cel putin 12 ore.
- Dupa doua ore adaugam in aluat sarea si uleiul de masline, amestecam bine, apoi incorporam restul de 250 g faina. Framantam pana la omogenizare, apoi acoperim iar castronul si lasam inca o ora la crescut.
In acest timp incingem cuptorul. Trebuie sa precizez ca cuptor pe gaz, deci nu va pot da temperaturi. - Aluatul il rasturnam pe blatul de lucru bine infainat si il impartim in doua. Cu mainile bine infainate dam forma painicilor, avand grija sa nu framantam prea tare si nici prea mult pentru a nu pierde aerul din coca si astfel sa nu mai obtinem acele gaurele dragute specifice ciabattei. Punem painicile in tava captusita cu hartie de copt si le mai lasam sa-si traga sufletul 45 minute.
- Apoi le bagam la cuptor, pe raftul de sus, pana prinde o culoare frumoasa (30-40 minute).
Gata! Aveti acum ciabatta de casa.Iata si sectiuni de la ciabattele mele:simpla cu masline cu ardei.
Întrebări
Nu inteleg nimic din reteta.Te rog sa te uiti pe cantitatea de faina,drojdie si sa corectezi reteta.Imi cer scuze pentru mesaj,dar ma gandeam sa fac reteta si nu inteleg nimic.Cu stima, Violeta
Buna dimineata,
Va asigur ca reteta este corecta si garantez pentru reusita ei. Va urez spor la treaba si va astept cu impresii la final.
O zi minunata in continuare!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: