Petitchef

Ciabatta

Aperitiv
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru "biga" avem nevoie de :

250 g faina

5 g drojdie proaspata

150 ml apa calduta


Aluat:

300 ml apa calduta

15 g dojdie proaspata

500 g faina

2 lingurite sare

4 linguri ulei masline

optional: masline tocate, ardei tocat, ciuperci tocate, ierburi, rosii uscate si tocate, etc.

Preparare

  • Dizolvam drojdia in apa calduta. Intr-un castron incapator amestecam faina cu apa in care am dizolvat drojdia si framantam cateva minute, acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut intr-un loc caldut, fara curenti de aer pentru cel putin 12 ore.
  • Dupa doua ore adaugam in aluat sarea si uleiul de masline, amestecam bine, apoi incorporam restul de 250 g faina. Framantam pana la omogenizare, apoi acoperim iar castronul si lasam inca o ora la crescut.
    In acest timp incingem cuptorul. Trebuie sa precizez ca cuptor pe gaz, deci nu va pot da temperaturi.
  • Aluatul il rasturnam pe blatul de lucru bine infainat si il impartim in doua. Cu mainile bine infainate dam forma painicilor, avand grija sa nu framantam prea tare si nici prea mult pentru a nu pierde aerul din coca si astfel sa nu mai obtinem acele gaurele dragute specifice ciabattei. Punem painicile in tava captusita cu hartie de copt si le mai lasam sa-si traga sufletul 45 minute.
  • Apoi le bagam la cuptor, pe raftul de sus, pana prinde o culoare frumoasa (30-40 minute).
    Gata! Aveti acum ciabatta de casa.Iata si sectiuni de la ciabattele mele:simpla cu masline cu ardei.

Întrebări:

Nu inteleg nimic din reteta.Te rog sa te uiti pe cantitatea de faina,drojdie si sa corectezi reteta.Imi cer scuze pentru mesaj,dar ma gandeam sa fac reteta si nu inteleg nimic.Cu stima, Violeta

Raspuns:

Buna dimineata, Va asigur ca reteta este corecta si garantez pentru reusita ei. Va urez spor la treaba si va astept cu impresii la final. O zi minunata in continuare!




Comentarii:

12/05/2013

Bon apetit

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă RISOTTO KIT
RISOTTO KIT
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Mumii din foietaj
Mumii din foietaj
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciabatta
Ciabatta
8 porții
3h30m
Dificil
4.6 / 5
Rețetă Ciabatta
Ciabatta
4 / 5
Rețetă Ciabatta all'italiana
Ciabatta all'italiana
4 porții
1h14m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: