Pentru pregatirea aluatului faina intr-un vas de plastic, pus peste ea sarea, zaharul si untul usor inmuiat si turnat peste ele drojdia topita in laptele caldut. framantat bine pana cand aluatul a devenit foarte elastic si nelipicios ( a fost nevoie sa-mi mai infainez mainile din cand in cand ) si pus aluatul la crescut.
Cat timp aluatul a crescut, strivit untul si cele doua tipuri de branza cu telul de piure, apoi ras fin cascavalul si amestecat bine. Pus peste ele cele doua albusuri si omogenizat. Cand aluatul si-a dublat volumul impartit in doua bucati, fiind mult ar fi trebuit sa intind o foaie prea mare si nu dorit asta .
Intins o foaie groasa de cca un centimetru si intins peste ea jumatate din cantitatea de branza. rulat strans obtinand un rulou lung si subtite. Procedat la fel si cu cealalta foaie.Luat apoi primul rulou si intins din nou, cu grija, de data asta intr-o foaie dreptunghiulara, infainand bine si masa si ruloul, deoarece, avand branza in interior, riscam sa se rupa.
Rulat foaia obtinuta pe lungime, obtinand iar un rulou lung si subtire. Cu ajutorul unei foarfeci facut doua taieturi incomplete in rulou, la cca un centimetru distanta una de alta, apoi mai facut o taietura , tot la un cm, care a desprins bucata deja taiata.
Repetat sistemul de taiere pana cand am terminat ruloul. Luat fiecare bucata astfel taiata si tras incet parile laterale spre orizontala ( ca niste aripi desfacute ), obtinand astfel cosuletele. Pus in tava tapetata cu hartie de copt si lasat sa creasca . Repetat operatiunea si cu cel de-al doilea rulou. Dupa ce au crescut uns cu cele doua galbenusuri ramase, pus pe fiecare cosulet cate o bucatica mica de cascaval, apoi copt in cuptorul ventilat la 180 grade celsius timp de 15- 20 minute.
Laura spunea ca timpul de coacere este de 25 minute, dar cum al meu coace destul de repede scos mai devreme. acoperit imediat tava cu un servet umed peste care pus un prosop gros si lasat 10 minute sa se inmoaie. Sunt foarte bune, aluatul e foarte pufos, branza si cascavlaul le da un gust foarte fain sa le mai fac, dar data viitoare sa pun mai multa branza feta, mi-ar fi placut sa aiba mai multa umplutura.
Comentarii:
O bunatate! o mananci cu ochii. o voi incerca cu siguranta!