Petitchef

Cosulete cu branza si cascaval

Aperitiv
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru aluat :

500 g faina alba,

25 g drojdie proaspata,

75 g unt,

300 ml lapte, putina sare,

o lingurita zahar.


Pentru umplutura :

50 g unt,

100 g branza feta,

150 g cascaval,

2 albusuri de ou,

o lingura de branza exquisa

Preparare

  • Pentru pregatirea aluatului faina intr-un vas de plastic, pus peste ea sarea, zaharul si untul usor inmuiat si turnat peste ele drojdia topita in laptele caldut. framantat bine pana cand aluatul a devenit foarte elastic si nelipicios ( a fost nevoie sa-mi mai infainez mainile din cand in cand ) si pus aluatul la crescut.
  • Cat timp aluatul a crescut, strivit untul si cele doua tipuri de branza cu telul de piure, apoi ras fin cascavalul si amestecat bine. Pus peste ele cele doua albusuri si omogenizat.
    Cand aluatul si-a dublat volumul impartit in doua bucati, fiind mult ar fi trebuit sa intind o foaie prea mare si nu dorit asta .
  • Intins o foaie groasa de cca un centimetru si intins peste ea jumatate din cantitatea de branza. rulat strans obtinand un rulou lung si subtite. Procedat la fel si cu cealalta foaie.Luat apoi primul rulou si intins din nou, cu grija, de data asta intr-o foaie dreptunghiulara, infainand bine si masa si ruloul, deoarece, avand branza in interior, riscam sa se rupa.
  • Rulat foaia obtinuta pe lungime, obtinand iar un rulou lung si subtire. Cu ajutorul unei foarfeci facut doua taieturi incomplete in rulou, la cca un centimetru distanta una de alta, apoi mai facut o taietura , tot la un cm, care a desprins bucata deja taiata.
  • Repetat sistemul de taiere pana cand am terminat ruloul. Luat fiecare bucata astfel taiata si tras incet parile laterale spre orizontala ( ca niste aripi desfacute ), obtinand astfel cosuletele. Pus in tava tapetata cu hartie de copt si lasat sa creasca . Repetat operatiunea si cu cel de-al doilea rulou.
    Dupa ce au crescut uns cu cele doua galbenusuri ramase, pus pe fiecare cosulet cate o bucatica mica de cascaval, apoi copt in cuptorul ventilat la 180 grade celsius timp de 15- 20 minute.
  • Laura spunea ca timpul de coacere este de 25 minute, dar cum al meu coace destul de repede scos mai devreme. acoperit imediat tava cu un servet umed peste care pus un prosop gros si lasat 10 minute sa se inmoaie. Sunt foarte bune, aluatul e foarte pufos, branza si cascavlaul le da un gust foarte fain sa le mai fac, dar data viitoare sa pun mai multa branza feta, mi-ar fi placut sa aiba mai multa umplutura.

Poze

Cosulete cu branza si cascaval, poza 1Cosulete cu branza si cascaval, poza 2Cosulete cu branza si cascaval, poza 3Cosulete cu branza si cascaval, poza 4Cosulete cu branza si cascaval, poza 5Cosulete cu branza si cascaval, poza 6Cosulete cu branza si cascaval, poza 7Cosulete cu branza si cascaval, poza 8Cosulete cu branza si cascaval, poza 9Cosulete cu branza si cascaval, poza 10Cosulete cu branza si cascaval, poza 11Cosulete cu branza si cascaval, poza 12

Întrebări:




Comentarii:

16/08/2013

O bunatate! o mananci cu ochii. o voi incerca cu siguranta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cosulete aperitiv cu branza, masline si ciuperci
Cosulete aperitiv cu branza, masline si ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cosulete cu piersici si branza ricotta
Cosulete cu piersici si branza ricotta
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Macaroane cu branza-reteta americana
Macaroane cu branza-reteta americana
6 porții
59 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!Branza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza Albastra

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: