Petitchef

Cosulete cu branza si cascaval

Aperitiv
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru aluat :

Pentru umplutura :

Preparare

  • Pentru pregatirea aluatului faina intr-un vas de plastic, pus peste ea sarea, zaharul si untul usor inmuiat si turnat peste ele drojdia topita in laptele caldut. framantat bine pana cand aluatul a devenit foarte elastic si nelipicios ( a fost nevoie sa-mi mai infainez mainile din cand in cand ) si pus aluatul la crescut.
  • Cat timp aluatul a crescut, strivit untul si cele doua tipuri de branza cu telul de piure, apoi ras fin cascavalul si amestecat bine. Pus peste ele cele doua albusuri si omogenizat.
    Cand aluatul si-a dublat volumul impartit in doua bucati, fiind mult ar fi trebuit sa intind o foaie prea mare si nu dorit asta .
  • Intins o foaie groasa de cca un centimetru si intins peste ea jumatate din cantitatea de branza. rulat strans obtinand un rulou lung si subtite. Procedat la fel si cu cealalta foaie.Luat apoi primul rulou si intins din nou, cu grija, de data asta intr-o foaie dreptunghiulara, infainand bine si masa si ruloul, deoarece, avand branza in interior, riscam sa se rupa.
  • Rulat foaia obtinuta pe lungime, obtinand iar un rulou lung si subtire. Cu ajutorul unei foarfeci facut doua taieturi incomplete in rulou, la cca un centimetru distanta una de alta, apoi mai facut o taietura , tot la un cm, care a desprins bucata deja taiata.
  • Repetat sistemul de taiere pana cand am terminat ruloul. Luat fiecare bucata astfel taiata si tras incet parile laterale spre orizontala ( ca niste aripi desfacute ), obtinand astfel cosuletele. Pus in tava tapetata cu hartie de copt si lasat sa creasca . Repetat operatiunea si cu cel de-al doilea rulou.
    Dupa ce au crescut uns cu cele doua galbenusuri ramase, pus pe fiecare cosulet cate o bucatica mica de cascaval, apoi copt in cuptorul ventilat la 180 grade celsius timp de 15- 20 minute.
  • Laura spunea ca timpul de coacere este de 25 minute, dar cum al meu coace destul de repede scos mai devreme. acoperit imediat tava cu un servet umed peste care pus un prosop gros si lasat 10 minute sa se inmoaie. Sunt foarte bune, aluatul e foarte pufos, branza si cascavlaul le da un gust foarte fain sa le mai fac, dar data viitoare sa pun mai multa branza feta, mi-ar fi placut sa aiba mai multa umplutura.


Poze

Cosulete cu branza si cascaval
Cosulete cu branza si cascaval - poza 2
Cosulete cu branza si cascaval - poza 3
Cosulete cu branza si cascaval - poza 4
Cosulete cu branza si cascaval - poza 5
Cosulete cu branza si cascaval - poza 6
Cosulete cu branza si cascaval - poza 7
Cosulete cu branza si cascaval - poza 8
Cosulete cu branza si cascaval - poza 9
Cosulete cu branza si cascaval - poza 10
Cosulete cu branza si cascaval - poza 11
Cosulete cu branza si cascaval - poza 12

Întrebări:




Comentarii:

16/08/2013

O bunatate! o mananci cu ochii. o voi incerca cu siguranta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Quiche cu sunca, cascaval si iaurt-varianta light
Quiche cu sunca, cascaval si iaurt-varianta light
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează