Petitchef

Tarta cu spanac si feta

Felul principal
8 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Preparare

  • Spanacul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Dupa ce s-a scurs bine, se toaca.Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga spanacul tocat, sare, branza feta si un ou batut.
  • Se intinde aluatul (cam greu pentru ca se rupe). Se pune in forma de tarta. Se toarna toata compozitia de spanac. Deasupra se toarna cele 2 oua batute si se rade cascaval.
  • Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute, pana se rumeneste. Este deosebit de buna la gust.
  • Se amesteca untul taiat cubulete cu faina, sarea, galbenusul de ou si se adauga in final apa rece. Bila de aluat se inveleste in folie si se pune in frigider pentru 1 ora.


Poze

Tarta cu spanac si feta, poza 1
Tarta cu spanac si feta, poza 2
Tarta cu spanac si feta, poza 3
Tarta cu spanac si feta, poza 4
Tarta cu spanac si feta, poza 5
Tarta cu spanac si feta, poza 6
Tarta cu spanac si feta, poza 7
Tarta cu spanac si feta, poza 8
Tarta cu spanac si feta, poza 9
Tarta cu spanac si feta, poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta italiana de paste
Tarta italiana de paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Feta – Branza etalon a Greciei si Ciprului Feta – Branza etalon a Greciei si Ciprului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.