Petitchef

Budinca de smochine

Desert
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g de smochine

200 g franzela

500 ml lapte clocotit

300 g zahar

8 oua

Preparare

  • Se taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc.
  • Separat se freaca zaharul cu galbenusurile, apoi, cand arata ca o crema se pun deasupra albusurile batute spuma tare.
  • Se amesteca smochinele cu crema, se pun in vasul in care feliile de franzela au fost oparite cu zahar clocotit.
  • Din doua linguri de zahar se obtine un strat subtire de zahar ars, cu care se apeteaza peretii si fundul unei forme rotunde.
  • Se toarna compozitia intr-o forma care se pune intr-o cratita cu apa care fierbe.
  • Se fierbe in bain-marie timp de 45 de minute, dupa care se rastoarna pe un platou, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Budinca se serveste calduta, ca desert.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca de tapioca
Budinca de tapioca
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Budinca de varza
Budinca de varza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.