Petitchef

Gambas al ajillo

Aperitiv
2 porții
10 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
250 g creveti cruzi, decorticati

3 catei de usturoi, tocati marunt

sare

piper negru, proaspat macinat

1 lingurita boia dulce

1/4 lingurita fulgi de ardei iute

3 linguri de coniac

2 linguri de ulei de masline extra virgin

cateva frunze de busuioc, pentru servit

1 lingura de suc de lamaie

3-4 felii de paine

Preparare

  • Se prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patratele cu latura de 3 cm. Se sareaza si se pipereaza crevetii.
  • Se incinge uleiul la foc mic. Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute si se gatesc 1 minut, pana ce usturoiul incepe sa se faca auriu. Atentie, nu trebuie sa se arda.
  • Se aduce flacara la mediu si se adauga creveti, suc de lamaie, coniac si boia. Se amesteca bine si se gatesc crevetii 3 minute, pana ce se fac roz-portocalii.
  • Se asaza crevetii cate unul pe fiecare patratel de paine prajita, pe o farfurie, se fixeaza cu cate o scobitoare si se stropesc cu uleiul aromat din tava. Se presara cu busuioc si se servesc.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gambas en gabardina (creveti prajiti in aluat)
Gambas en gabardina (creveti prajiti in aluat)
2 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gambas en gabardina (creveti prajiti in aluat)
Gambas en gabardina (creveti prajiti in aluat)
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de paste cu ardei murati
Salata de paste cu ardei murati
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pesto Rosu
Pesto Rosu
3 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: