Petitchef

Gambas al ajillo

Aperitiv
2 porții
10 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
250 g creveti cruzi, decorticati

3 catei de usturoi, tocati marunt

sare

piper negru, proaspat macinat

1 lingurita boia dulce

1/4 lingurita fulgi de ardei iute

3 linguri de coniac

2 linguri de ulei de masline extra virgin

cateva frunze de busuioc, pentru servit

1 lingura de suc de lamaie

3-4 felii de paine

Preparare

  • Se prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patratele cu latura de 3 cm. Se sareaza si se pipereaza crevetii.
  • Se incinge uleiul la foc mic. Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute si se gatesc 1 minut, pana ce usturoiul incepe sa se faca auriu. Atentie, nu trebuie sa se arda.
  • Se aduce flacara la mediu si se adauga creveti, suc de lamaie, coniac si boia. Se amesteca bine si se gatesc crevetii 3 minute, pana ce se fac roz-portocalii.
  • Se asaza crevetii cate unul pe fiecare patratel de paine prajita, pe o farfurie, se fixeaza cu cate o scobitoare si se stropesc cu uleiul aromat din tava. Se presara cu busuioc si se servesc.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Gambas en gabardina (creveti prajiti in aluat)
Gambas en gabardina (creveti prajiti in aluat)
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Spaghete cu creveti in sos de vin
Spaghete cu creveti in sos de vin
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei