Petitchef

Gogosi

Aperitiv
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Preparat aluatul in masina de facut paine, asa ca galbenusurile frecate cu sarea dizolvat in laptele cald (40 de grade), adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, untul topit (dar nu fierbinte) si pus in masina de paine. Adaugat faina cernuta si drojdia si lasat masina sa-si faca programul.
  • Daca framantati cu mana dizolvati drojdia cu zaharul in putin lapte cald, sa faceti o maia cu putina faina. Galbenusurile, deasemenea, frecate cu sare se dizolva in restul de lapte, se pun aromele. Se face o gaura in mijlocul fainii si se incepe framantatul adaugand maiaua si putin cate putin din laptele cu galbenusuri, se framanta pana aluatul este neted, apoi se incepe incorporarea untului topit, cate putin, pana aluatul il absoarbe pe tot.
  • Aluatul gata lucrat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza volumul.Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita.
  • Aluatul gata lucrat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza volumul.Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita.
    Gogosile astfel formate se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, intr-un loc caldut.
  • Odata crescute, gogosile se vor praji in ulei incins din belsug. Se iau gogosile din tava in care au crescut si se aseaza in uleiul incins, cu grija ca partea pe care se pun la fript sa fie cea care a fost pozitionata in partea superioara pe tava. Practic, se rastoarna din pozitia in care au stat la crescut.
  • Trebuie tinut cont ca uleiul sa nu se supraincalzeasca, nu trebuie sa fie nici prea incins, dar nici prea rece. Se prajesc pe ambele parti si odata rumenite se scot pe hartie absorbanta. Se pudreaza cu zahar pudra.


Poze

Gogosi, poza 1
Gogosi, poza 2
Gogosi, poza 3
Gogosi, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

09/05/2020

Nu prea s-au umflat, dar au fost gustoase.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/03/2017

Cantitatile nu sunt clare. "o cana" poate merge cand framanti de mana, dar pt masina de facut paine, trebuie totul precizat foarte precis. nu e de incercat, pt ca stricati ingredientele

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/06/2013

Am incercat acesta reteta, si este foarte buna..Va multumesc!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/12/2013

Ff bune

(0) (0) Abuz
03/12/2013

FOARTE BUNE

(0) (0) Abuz
14/06/2013

Foarte bune!

(0) (0) Abuz
04/04/2013

Ff bune

(0) (0) Abuz
14/11/2012

Super buna reteta

(0) (0) Abuz
varlancorina2009@yahoo.it, 27/01/2010

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi cu smantana
Gogosi cu smantana
6 porții
30 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Gogosi pufoase
Gogosi pufoase
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gogosi la cuptor- donuts
Gogosi la cuptor- donuts
6 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - Petitchef
Gogosi pufoase - Petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4 / 5
Rețetă Barcute din andive cu ton
Barcute din andive cu ton
4 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.