Petitchef

Isler

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Crema:

Glazura:

Preparare

  • Se freaca untul (lasat la temperatura camerei) cu zahar, sare, ou si rom.Se cerne faina si praful de copt si se incorporeaza compozitiei:Se macina nuca si se amesteca cu totul.
  • Se adauga smantana si se face un aluat care se lasa la frigider 10-15 minute, ca sa se intareasca. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm. (puteti sa o intindeti si mai subtire, daca va place) si se taie rondele cu paharul de lichior dat prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul de el).
  • Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt:si se coc, la foc potrivit, dar fara sa se rumeneasca prea tare.Se glazureaza islerele: se amesteca zaharul cu cacaua, apoi se adauga apa; se freaca bine cu o lingura si se pun, intr-un ibric, pe foc, pana se topeste zaharul. Se adauga untul si se amesteca bine. Se toarna deasupra fiecarei rotite glazura.
  • Aveti grija ca glazura se intareste repede! Ca sa o faceti din nou fluida, o asezati putin pe foc.
    Se prepara crema: galbenusurile, laptele, zaharul si amidonul se pun intr-un castron si se fierb timp de cca. 10 minute la bain-marie. Se lasa apoi la racit si se amesteca cu untul batut (ca sa iasa apa din el).
  • Se lipesc apoi, cate doua, cu crema de unt iar marginile se tavalesc prin nuca macinata sau nuca de cocos. Noi, dupa cum vedeti, lasat simple si cu glazura putina, ca asa plac lu' mami.


Poze

Isler
Isler - poza 2
Isler - poza 3
Isler - poza 4
Isler - poza 5
Isler - poza 6
Isler - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 01/04/2017

Iar avem de-a face cu fatuci care copiaza o reteta si nu stiu operatii elementare si semnificatia cuvintelor, deci mari carente la limba romana si logica .Mai intai ca DESERTUL nu e APERITIV.Doi-daca din asemenea cantitati faci doar 4 portii ma intreb daca portia este o tava? Timpul 20 minute??....nici clatitele nu le faci asa repede.Poate o ora si douazaci min, pana le migalesti pe toate.Dificultate "foarte usor" la un desert cu 5 etape?...D-na Laura, sigur ati facut prajituri vreodata?Dar o sa incerc reteta de curiozitate dar nu cu 400 gr unt ca nu vreau sa fac hepatita(ziceai ca la 4 portii???)

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 30/03/2017

APERITIV???? HAHAHA....

(1) (1) Abuz
30/12/2012

DELICIOASE....ESTE PRAJITURA COPILARIEI MELE....PE ATUNCI LE GASEAM LA COFETARIE, MARI, MARI...
LA MULTI ANI !

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează