Petitchef

Isler

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
350 g. faina

150 g. zahar

1 praf de sare

1 ou

200 g. unt sau 250 g. margarina

150 g. nuca

2 linguri rom

o jumatate pliculet praf de copt

2-3 linguri smantana


Crema:

2 galbenusuri

4 linguri lapte

150 g. zahar pudra

2 linguri amidon/faina

150 g. unt


Glazura:

6 linguri zahar

3 linguri apa

1 lingura cacao

1 lingura mare de unt

Preparare

  • Se freaca untul (lasat la temperatura camerei) cu zahar, sare, ou si rom.Se cerne faina si praful de copt si se incorporeaza compozitiei:Se macina nuca si se amesteca cu totul.
  • Se adauga smantana si se face un aluat care se lasa la frigider 10-15 minute, ca sa se intareasca. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm. (puteti sa o intindeti si mai subtire, daca va place) si se taie rondele cu paharul de lichior dat prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul de el).
  • Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt:si se coc, la foc potrivit, dar fara sa se rumeneasca prea tare.Se glazureaza islerele: se amesteca zaharul cu cacaua, apoi se adauga apa; se freaca bine cu o lingura si se pun, intr-un ibric, pe foc, pana se topeste zaharul. Se adauga untul si se amesteca bine. Se toarna deasupra fiecarei rotite glazura.
  • Aveti grija ca glazura se intareste repede! Ca sa o faceti din nou fluida, o asezati putin pe foc.
    Se prepara crema: galbenusurile, laptele, zaharul si amidonul se pun intr-un castron si se fierb timp de cca. 10 minute la bain-marie. Se lasa apoi la racit si se amesteca cu untul batut (ca sa iasa apa din el).
  • Se lipesc apoi, cate doua, cu crema de unt iar marginile se tavalesc prin nuca macinata sau nuca de cocos. Noi, dupa cum vedeti, lasat simple si cu glazura putina, ca asa plac lu' mami.

Poze

Isler, poza 1Isler, poza 2Isler, poza 3Isler, poza 4Isler, poza 5Isler, poza 6Isler, poza 7



Comentarii:

simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 01/04/2017

Iar avem de-a face cu fatuci care copiaza o reteta si nu stiu operatii elementare si semnificatia cuvintelor, deci mari carente la limba romana si logica .Mai intai ca DESERTUL nu e APERITIV.Doi-daca din asemenea cantitati faci doar 4 portii ma intreb daca portia este o tava? Timpul 20 minute??....nici clatitele nu le faci asa repede.Poate o ora si douazaci min, pana le migalesti pe toate.Dificultate "foarte usor" la un desert cu 5 etape?...D-na Laura, sigur ati facut prajituri vreodata?Dar o sa incerc reteta de curiozitate dar nu cu 400 gr unt ca nu vreau sa fac hepatita(ziceai ca la 4 portii???)

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 30/03/2017

APERITIV???? HAHAHA....

(1) (1) Abuz
30/12/2012

DELICIOASE....ESTE PRAJITURA COPILARIEI MELE....PE ATUNCI LE GASEAM LA COFETARIE, MARI, MARI...
LA MULTI ANI !

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Islere
Islere
7 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Isler - cadou de craciun de la steluta
Isler - cadou de craciun de la steluta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Isler
Isler
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Royal chocolat - trianon
Royal chocolat - trianon
8 porții
5h12m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: