Petitchef

Baclava

Desert
8 porții
1 oră
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
-nuca macinata – 500 gr.

-un pachet de foi de placinta

-o cana de zahar pentru amestecul de nuca

-o jumatate de cana de zahar pentru sirop

-o sticluta de rom

-esenta de vanilie

-un galbenus de ou

Preparare

  • Dupa cum lesne puteti observa, aceasta micuta opera de arta... culinara ascunde, discret, sub fustele de foi , o adevarata incantare pentru ochisorii nostri

    In directa cooperare cu nuca , foile de placinta s-au asezat cuminti, zambitoare, in tava pregatita pentru ele si-au asteptat sa fie calcate in picioare de bucatelele de nuca amestecate cu zahar , rom si esenta de vanilie. .

    Cu multa demnitate , ele, nucile, au uitat cat au fost de maltratate in robot pana au devenit numai bune de baclava si au intrat cu fruntea sus in tava, pasind usor pe fustele de foi pregatite special pentru ele si unse cu ulei.Momentul infratirii a fost unul deosebit, foile si nucile salutandu-se respectuos si promitandu-si sa faca treaba buna impreuna..

    Primul strat de foi a fost si cel mai mandru Rezultatul depindea de el..daca se ardea, baclavaua era compromisa..Nu s-a ars .bine , noi nu spunem pe blog’şor ca am pus hartie de copt , lasam foile sa creada in continuare ca succesul le apartine in totalitate
    Ne facem ca nu stim, pentru ca o merita.Ne-au oferit o baclava de nota 10, nearsa , coapta bine, insiropata, exceptionala .Cand toate straturile s-au contopit si s-au asezat bine in tava ,am taiat prajitura cu un cutit ascutit, am intins un galbenus de ou pe suprafata prajiturii si am bagat tava la cuptor pentru 50-60 minute.

    Intre timp, ca sa desavarsesc gustul dulce si recunoscut in toata lumea al baclavalei, am facut un sirop din apa, zahar si miere i-am adaugat si un strop de rom apoi l-am turnat peste prajitura Atat de insetata a fost baclavaua incat a fost nevoie de 700 ml de sirop ca sa–i potolesc arsita.Foile si nuca, bucuroase ca primesc sirop, s-au umflat de fericire, si s-au tot umflat de nu-mi venea sa cred ochilor.A rezultat o frumusete de prajitura, cu gust impecabil, potrivit de dulce si foarte aspectuoasa.

    Atat de mult mi-a placut colaborarea lor, incat am tinut un mic discurs solemn in fata lor, multumindu-le din inima ca si-au dat silinta sa va ofere inca un desert delicios si ca nu m-au facut de ras.

Poze

Baclava, poza 1Baclava, poza 2Baclava, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

14/03/2015

Am incercat si eu reteta este foarte buna si foarte simplu de facut. imi place si felul in care ai prezentat.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/08/2015

F.f.f. delicioasa

(0) (0) Abuz
12/11/2013

Se pliaza foile separat si se umplu cu nuca macinata

(0) (0) Abuz
11/10/2013

Minunatie, atat felul cum ai prezentat cat si rezultatul, felicitari!

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Destul de bine... :P

(0) (0) Abuz
20/05/2013

E simpla siiiiiiiiiiii......................foarte dulce.e ok...........

(0) (0) Abuz
25/01/2013

Explicatiile nu au nici o legatura cu un site de retete. oribil !!!

(0) (0) Abuz
18/04/2012

Trebuia sa explice mai pe inteles cum se face ca nu toata lumea stie sa faca.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Baclava
Baclava
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Baclava
Baclava
8 porții
1h50m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Baclava
Baclava
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria rosé
Sangria rosé
8 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: