Petitchef

Mere umplute in foietaj

Aperitiv
2 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
8 mere nu foarte mari

100 g nuci macinate

100 g zahar

- putina scortiosara

esenta

250 g aluat de foietaj

Preparare

  • Se amesteca nuca cu zaharul, esenta si scortisoara.
    Se curata merele, se indeparteaza cotorul.
  • Aluatul se taie in patrate cam de 10*10 cm. Pe fiecare bucata de aluat, se pune un mar, se umple cu nuca.
  • Se imbina colturile foietajului in varful marului.
    Se lasa la cuptor pe foc mic circa 40 minute.

Poze

Mere umplute in foietaj, poza 1Mere umplute in foietaj, poza 2Mere umplute in foietaj, poza 3Mere umplute in foietaj, poza 4


Comentarii:

07/12/2011

Foarte interesanta,chiar doream sa fac aceasta prajitura,simpla si gustoasa...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mere umplute cu portocale, fistic si migdale
Mere umplute cu portocale, fistic si migdale
2 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Mere coapte umplute cu smochine
Mere coapte umplute cu smochine
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mere umplute cu nuci si miere la cuptor
Mere umplute cu nuci si miere la cuptor
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Trandafiri din mere
Trandafiri din mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiStrudelul cu mere - specialitate vienezaStrudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: