Petitchef

Tort de mere

Desert
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor
251 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 8
8-10 mere medii

5 linguri de zahar

nuci si gem de fructe pentru umplut merele

o lingurita de scortisoara


Pentru blatul din pandispan :

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

1/2 plic praf de copt

Preparare

  • Daca nu ma insel, acesta este primul tort pe care l-a gatit. Ah, ce vremuri: eram la gimnaziu, aveam atat de mult timp liber. Acum, apelez la aceasta reteta cand sunt in criza de timp si mai ales cand vreau un tort cu gust usor si racoros. Mie imi place mai mult neornat, imi este mila sa acopar frumusete de mere coapte! Dupa gust, se poate orna cu frisca si praf de scortisoara sau cu ciocolata. Oricare din variante, acelasi rezultat : un tort delicios.
  • Afolosit mere foarte mici, e mai migalos dar la final arata ca un buchet de flori.
    Se curata merele de coaja si de cotor, cu grija sa nu se rupa in bucati.
    Intr-un vas rotund . se presara uniform 5 linguri de zahar. Peste acestea se vor aseza merele, cat mai inghesuite.
  • In locul in care au fost cotoarele se pune miez de nuca si dulceata/gem, in functie de ce avem prin casa.A avut un gem de pere si gutuie cu putina scortisoara. Pentru un aspect mai colorat, se poate folosi dulceata de visine sau de cirese amare Dupa ce s-au gatit merele, e musai sa le acoperim si cu putina scortisoara, pentru un gust mai aromat! Se acopera vasul si se baga la cuptor, sa se inmoaie merele si sa se formeze siropul.
  • Intre timp, se pregateste pandispanul dupa cum urmeaza : albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, zaharul , faina si praful de copt amestecandu-se usor.
  • Cand merele s-au patruns, se scoate capacul si se toarna pandispanul. Daca la baza merelor se vede mult sirop, este excelent! Asa si trebuie ! Acesta va insiropa in final tortul. Se baga la cuptor si se mai lasa circa jumatate de ora pana se rumeneste blatul.
  • La aceasta reteta exista si varianta cu zahar ars . In acest caz merele nu se mai coc ci se toarna de la inceput blatul peste ele. Gustul este putin diferit, dar merele vor fi mai tari si asta din cazua sa pandispanul se coace mai repede. In final este vorba doar de preferinte, mie imi plac ambele variante. Insa prefer sa fac fara zahar ars dintr-un motiv foarte intemeiat : baietelul meu este foarte nazdravan si ma trage de maini cand gatesc.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 230g
Calorii: 251Kcal
  • Carbo: 44.9g
  • Grăsimi: 4.1g
  • Grăsimi sat.: 1g
  • Proteine: 5.9g
  • Fibre: 4.1g
  • Zahăr: 38.3g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 12

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii

Poze

Tort de mere, poza 1Tort de mere, poza 2Tort de mere, poza 3Tort de mere, poza 4


Comentarii:

07/02/2015

Nu il faceti e cel mai prost am luat ebola de la el VA AVERTIZEZ SA NU IL INCERCATI SAU SA IL MANCATI VETI REGRETA ENORM

(0) (0) Abuz
29/01/2013

Buuuuuuun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort din mere
Tort din mere
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mere montignac
Tort cu mere montignac
8 porții
1h10m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: