Petitchef

Sfinti moldovenesti

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • In mod normal baza o reprezinta 1 kg de faina, la care se calculeaza celelalte ingrediente. injumatatit insa totul deoarece nu vrut o cantitate prea mare de sfinti. Mi-au iesit in acest fel 8 bucati potrivite.
    Facut o maia. Drojdia muiat cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Trebuie avut grija sa nu fie fierbinte, altfel nu mai creste aluatul.
  • Amestecat separat 3 linguri de faina cu putin lapte cald, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se adauga la aceasta amestecul de drojdie si se bate bine pana face basici. Presarat faina peste acoperit cu un prosop de bucatarie si lasat maiaua la crescut intr-un loc caldut (langa calorifer, in cazul meu).
  • Galbenusurile frecat initial cu un praf de sare (sa se inchida la culoare) apoi cu zaharul tos, pana devin albe si spumoase.
  • Dupa ce maiaua a crescut, se adauga la restul de faina. Treptat se adauga galbenusurile, laptele caldut, si se framanta aluatul. Se adauga si untul topit si romul si se framanta in continuare. In cazul in care aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. lasat aluatul la crescut 3 ore.
  • Cand a crescut trecut la modelarea sfintilor. impartit aluatul in 8 bucati, pe cat posibil egale. Fiecare bucata se ruleaza dupa cum puteti observa in poze, in forma de opturiDin nefericire sunt complet afona in ceea ce priveste orientarea si marimea, nu mi-au iesit doi sfinti la fel oricat straduit. Asezat sfintii pe o tava cu hartie de copt dat la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.
  • In timp ce sfintii sunt in cuptor se pregateste siropul. Intr-o oala pe foc se pun in proportia de 2 la 1 apa si zahar si se lasa la topit. Se amesteca nuca macinata cu zaharul vanilat. Intr-o alta farfurie se toarna mierea de albine. Aceasta poate fi in prealabil incalzita, e mai usor de lucrat cu ea, desi nu avut probleme.Dupa ce sfintii se scot din cuptor si s-au racorit, se moaie unul cate unul in sirop, apoi doar cu fata in miere si apoi se tavalesc prin nuca. folosit o furculita cu care intepat, si apoi lucrat repede repede: sirop, miere, nuca.


Poze

Sfinti moldovenesti
Sfinti moldovenesti - poza 2
Sfinti moldovenesti - poza 3
Sfinti moldovenesti - poza 4
Sfinti moldovenesti - poza 5
Sfinti moldovenesti - poza 6
Sfinti moldovenesti - poza 7
Sfinti moldovenesti - poza 8
Sfinti moldovenesti - poza 9
Sfinti moldovenesti - poza 10

Întrebări:




Comentarii (27):

20/11/2013

Ce pofta mi s-a facut

(0) (0) Abuz
10/03/2013

Mi-a iesit! Exceptand faptul ca mi-au crescut ca niste porcusori in cuptor, au fost ok :D

(0) (0) Abuz
10/03/2013

O reteta foarte buna!

(0) (0) Abuz
10/03/2013

;)

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Fuoarte buni!!!!!

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Si eu am facut dupa reteta asta da multumesc

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Asa facea si bunica mea

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Intr-adevar sfinti de pe vremea bunicii foarte gustosi foarte aspectosi si foarte usor de facut multumesc pentru reteta

(0) (0) Abuz
08/03/2013

Bravo

(0) (0) Abuz
08/03/2013

Acum o incerc si eu si mi se pare usor de preparat..abia astept sa ii termin :) multumesc pt reteta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carbonnade flamande - petitchef
Carbonnade flamande - petitchef
6 porții
4 h 15 m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Carnati caramelizati
Carnati caramelizati
7 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Wassail
Wassail
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează