Petitchef

Mucenici moldovenesti...pas cu pas

Aperitiv
6 porții
40 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Ingrediente pentru aluat:

un cub de dojdie proaspata (25 grame)

500 g faina

250 ml lapte

70 ml ulei

90 g zahar

1 ou


pentru sirop:

250 ml apa

4 linguri cu miere

2 plicuri zahar vanilat

cateva linguri cu zahar (in functie de cat de dulce doriti)

esente (rom sau vanilie)


pentru final:

nuca macinata

Preparare

  • Intr-un vas cernem faina, iar in mijlocul acesteia facem o scobitura, in care punem drojdia. Incalzim laptele si adaugam zaharul pentru a se topi.
    Presaram peste drojdie o lingurita de zahar si adaugam cateva linguri de lapte caldut.
  • Pregatim o maia si o lasam pana isi dubleaza volumul. Apoi framantam un aluat adaugand alternativ lapte cald, ulei si un praf de sare. Lasam la dospit langa un loc caldut (ex. ochiul mic de la aragaz aprins).
  • Cand si-a dublat volumul, putem modela mucenicii. Facem din aluat suluri avand aceeasi grosime, apoi le impletim in forma cifrei 8. Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenus de ou si ii lasam la dospit inca 10-15 minute.
  • Dam tava la cuptor (aproximativ 25-30 de minute), iar cand devin rumeni sunt gata.
    Intre timp macinam nuca si pregatim siropul. Intr-un vas punem 250 ml apa in care adaugam 4 linguri de miere, 2 plicutele zahar vanilat, un praf de sare, esente si cateva linguri de zahar (depinde de cat de dulce doriti sa facti siropul) si lasam sa fiarba vreme de 15 minute.
  • Peste fiecare mucenic turnam 3-4 linguri de sirop si presaram din belsug nuca macinata.
    Sunt absolut minunati.

Poze

MUCENICI MOLDOVENESTI...PAS CU PAS, poza 1MUCENICI MOLDOVENESTI...PAS CU PAS, poza 2MUCENICI MOLDOVENESTI...PAS CU PAS, poza 3MUCENICI MOLDOVENESTI...PAS CU PAS, poza 4MUCENICI MOLDOVENESTI...PAS CU PAS, poza 5MUCENICI MOLDOVENESTI...PAS CU PAS, poza 6MUCENICI MOLDOVENESTI...PAS CU PAS, poza 7MUCENICI MOLDOVENESTI...PAS CU PAS, poza 8




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2h8m
Dificil
2.5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mucenici moldovenesti - de post
Mucenici moldovenesti - de post
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
4 porții
35 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Mucenici moldovenesti (copti)
Mucenici moldovenesti (copti)
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul SfintilorRetete de MuceniciRetete de Mucenici

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: