Petitchef

Prajitura congo

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru foi :

200 g faina

50 g zahar

30 g miere

1 ou

1 ling lapte

1 praf de copt


Pentru umplutura :

800 g biscuiti

150 g unt

250 ml lapte

150 g zaharesenta de rom

3 linguri praf de ciocolata

Preparare

  • In functie de tipul biscuitilor, restul ingredientelor variaza. Important e ca produsul final sa nu fie nici prea moale nici prea uscat. De aceea recomand ca siropul ce se va prepara sa se puna treptat peste biscuiti.
  • Foi :
    Intr-un bol se pune zaharul,mierea,oul, untul, laptele praful de copt si faina. Se amesteca bine si se framanta pana nu se mai lipeste .
    Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi pe dosul tavii.Se coc in cuptor la 180 grade timp de 15-20 minut.
  • Umplutura :
    Se pune laptele impreuna cu zaharul intr-o cratita si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga untul . Se amesteca bine iar cand acesta s-a topit , se ia de pe foc si se adauga praful de ciocolata si esenta de rom. Biscuitii se macina pana devin praf .
  • Se toarna siropul treptat peste biscuiti , se amesteca bine pana cand devine ca un aluat adaica sa se poata modela in mana , sa nu curga.
    Se pune toata umplutura peste o foaie , se intinde uniform iar peste umplutura se pune a doua foaie si se apasa bine sa se lipeasca.
  • Deasupra se presara zahar pudra.
    Se lasa la rece cateva ore inainte de a se taia. Cu cat sta mai mult la rece cu atat se va taia mai bine si va avea un aspect mai frumos.

Poze

Prajitura Congo, poza 1Prajitura Congo, poza 2Prajitura Congo, poza 3Prajitura Congo, poza 4Prajitura Congo, poza 5Prajitura Congo, poza 6Prajitura Congo, poza 7

Întrebări:




Comentarii:

cris_nedelcovici, 13/04/2016

FEREASCA DUMNEZEU !!! ce e porcaria asta?

(0) (0) Abuz
emi-drena, 13/04/2016

Care unt la foi? sau cat?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata cu rom
Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata cu rom
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura kinder pinguin
Prajitura kinder pinguin
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura dobos
Prajitura dobos
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: