Crêpes suzette, reteta traditionala

Desert
Foarte ușor
2 h 15 m
235 Kcal

Daca aveti pofta de clatite, va invitam sa incercati si varianta originala a "Crepes Suzette". O reteta testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef! Reteta pas cu pas mai jos ↓

Ingrediente

12

Aluatul de clatite :

Untul pentru clatite:

Materiale

  • Crêpière

Preparare

Preparare1 h 30 m
Gătire45 min
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 1Clatitele :
    Intr-un castron puneti faina si sarea. Formati o adancitura si adaugati ouale. Amestecati si adaugati si uleiul.
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 2Daca compozitia este prea greu de amestecat, adaugati un pic de lapte, apoi, adaugati laptele putin cate putin, amestecand.
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 3La sfarsit adaugați sucul de portocale si amestecati. Acoperiti vasul si lasați-l deoparte timp de 1 ora.
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 4Untul pentru clatite :
    Se amesteca untul moale cu zaharul pudra astfel incat sa se formeze o pasta.
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 5Apoi adaugati coaja de portocalia, sucul de portocala si lichiorul de portocale. Se amesteca bine. Daca rezulta un pic de lichid in exces este normal.
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 6Incalziti tigaia de clatite si aplicati un pic de ulei.Turnati un polonic de lichid si tineti pe foc timp de 1 minut, apoi intoarceti clatita. Gatiti iar timp de 1 minut la foc mic.
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 7Pe fiecare clatita se intinde untul special si se indoaie in patru.
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 8Clatitele pliate se mai prajesc intr-o tigaie fierbinte, in care ati pus putin unt.
  • Crêpes Suzette, reteta traditionala - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele esențiale pentru a prepara Crêpes Suzette?

Ingredientele esențiale includ 250 gr de făină, 4 ouă, 500 ml lapte, suc de la 1 portocală, 100 gr de unt moale și 50 gr de zahăr pudră.
Prepararea durează aproximativ 2 ore și 15 minute, incluzând 1 oră de odihnă pentru aluat și 45 de minute de gătire.
Se recomandă utilizarea unei crêpière, care este special concepută pentru a obține clătite subțiri și uniforme.
Da, puteți înlocui făina de grâu cu o făină fără gluten, cum ar fi făina de migdale sau făina de orez, pentru a face rețeta potrivită pentru cei cu intoleranță la gluten.
Cel mai frecvent utilizat lichior de portocale este Grand Marnier, dar puteți folosi și Cointreau sau alte lichioruri de portocale, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 235Kcal
  • Carbo: 22.2g
  • Grăsimi: 11.1g
  • Grăsimi sat.: 5.6g
  • Proteine: 6g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 7.8g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (117g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.42/5, 19 voturi 3 comentarii

anonymous

Gingasa , placuta la privit si la gust ,un desert complet

am gătit această rețetă
abuz

ancamaria

Excelent nu are grad de comparatie, adica nu poate fi foarte excelent!!! Da' retetele le pun pe aici cam toti care habar n-au de limba romana.

abuz

anonymous

Foarte ,foarte excelent

abuz