Ingrediente: 2 cartofi mici 2 morcovi 1/2 ardei verde o bucata mica de telina un pastarnac o ceapa smantana - 250g marar maruntit piper o lingurita sare 4-5...
Ingrediente: 3 frisca neandulcita 3 cani suc de portocale 2 linguri de miere de albine 1 lingura de zeama de lamaie 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita de...
Ingrediente: 1 kg carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2 morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g dovlecel 1 ardei...
Ingrediente: 1/2 kg. dovleac 2 cepe 1 catel de usturoi o lingura de unt 100 ml. vin alb 500 ml. supa de legume 250 g. smantana sare, piper 2 morcovi o telina...
Ingrediente: 1 buchet de broccoli de aproximativ 500 g 100 g frunze spanac 1 ceapa 1 cartof alb 1 pastarnac 50-60 g telina unt cat o nuca 3 linguri ulei de...
Ingrediente: supa: 1/2 kg spanac 1 lingura unt 1 lingura faina 1 galbenus 1 cana de lapte condimente galuste: o paine mica sau 1/2 de paine 1/2 L de lapte 2 oua...
Pe ultima sut? de metri (cred c? cele mai multe gospodine ?i-au rezolvat deja problema zarzavaturilor pentru iarn?), am comis ?i eu ceva rezerve pentru ciorbele de peste iarn?. Într-o variant? foarte simpl?, dup? ve?i vedea. Necesarul de materiale este
La cererea celor ce au mancat ciorba de peste facuta de mine, la ceaun, pun reteta aici, sa o afle toata lumea :-). Nu este nici un mare secret, numai trebuie sa faceti totul cu pasiune. In ciorba de peste lipoveneasca nu intra decat 4 legume: cartofi
MULTCAUTATA CIORBA DE BURTA!!!!!!!!!! Astazi, m-am gandit sa fac o ciorba de burta, si m-am gandit sa va impartasesc si voua reteta mea. EU, personal nu sant fan, ciorba de burta ,decat daca o prepar EU, pentru ca am vazut si alte 'pregat
Am folosit: carne si oase de miel, cateva legaturi de loboda, ceapa verde, un morcov si un patrunjel radacina, mici, o legatura de patrunjel verde, o legatura de asmatui. Capul de miel, partea inferioara de la picioare si orice parte care nu se foloseste
*de data asta am facut cu spanac din borcan* Asadar: - am taiat cateva bucatele de slanina afumata - am calit cativa catei de usturoi in untura ei - am adaugat apa, condimente si am lasat sa fiarba la foc potrivit - am adaugat spanacul din borcan - am ma
Am gasit la Plus intr-o zi o punga cu "spate de pui" sau spinari cum le zicea Buni ... un fel de tacamuri, da' cu alta palarie :)) Asa ca am executat o ciorba ardeleneasca de pui, o bunatateeeeee !!!! Voila: - cateva spinari se pun la fiert in apa cu sar
Azi iar am bucatarit ceva de post, teoretic, ca practic a fost cu smantana :p Asadar am avut nevoie de 3-4 cartofi, 3 sfecle de marime medie, o ceapa mare, ulei, bors, patrunjel verde, sare, piper si optional smantana si iaurt. Am spalat si curat
Mazarea galbena seamana foarte mult la gust cu fasolea boabe uscata. Si se prepara cam dupa acelasi principiu: trebuie lasata la inmoiat cateva ore in apa rece. Contine substante minerale: Ca, K, Na, P si vitamine: A, B1, B2, B3 si C. Dar este us
hai ca glumesc acuma, e doar o varianta de ciorba,de fiecare data schimb cate ceva in ingrediente , de data asta am facut din : ceapa,ardei se pun la calit cu bucatele de carne de porc pulpa, gulii,telina, cartofi, morcovi ,patrunjel taiate cubulete si c
Bunica mi-a cules niste fasole verde din gradina ei minunata si am vrut neaparat sa o gatesc (sa nu sfarseasca ascunsa in frigider in sertarul de legume pana nu mai e buna de nimik:) Deoarece era putina, am hotarat sa folosesc si conserva de linte care
Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 1 mana buna de loboda , 2 maini de spanac, 1 morcov, 2-3 fire de cepa verde, 2-3 fire usturoi verde, ½ cescuta de ore
A facut Drupi o varianta pentru piticul ei, am mai dat peste ciorba asta pe blogosfera, aveam ceva carne de ucis si de revizuit varianta mancata in Bucovina, asa ca am comis-o cum stiam eu. Nu a mea, ca nu am mostenit-o. Am folosit un piept de co