Petitchef

Bors de urzici

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
0,5 kg urzici,

2 cepe,


½ telina,


1 capatana usturoi,

2 linguri de orez,

1 lingura hrean ras,

1 legatura leustean,

bors, concentrat legume,

sare, piper,

1 lingura ulei,

suc de rosii sau rosii in bulion

Preparare

  • Se curata si se spala foarte bine urzicile in cateva ape. Se oparesc cu apa putin sarata. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste un pic in ulei.
  • Se adauga apoi radacinoasele, spalate si tocate dupa preferinta. Se calesc impreuna 3-4 minute dupa care se adauga urzicile si apa. Se fierb la foc potrivit.
  • Dupa 20-30 minute se adauga orezul (se poate si fara). Cand orezul este aproape fiert, se adauga sucul de rosii pentru cine doreste, concentratul de legume si borsul.
  • Se lasa 2 clocote si se inchide focul. Se adauga imediat hreanul, usturoiul pisat si leusteanul tocat marunt. Se acopera oala pentru 5-10 minute dupa care se poate servi.

Întrebări:




Comentarii:

22/03/2014

Este usor de preparat si este foarte bun si sanatos!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Bors de ciuperci cu file de peste
Bors de ciuperci cu file de peste
2 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Bors de praz
Bors de praz
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Bors de sfecla rosie
Bors de sfecla rosie
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.