Petitchef

Briose din foietaj, cu mere si inghetata

Desert
12 porții
30 min
30 min
Ușor
Mini-desert: briose din foietaj, cu mere, inghetata, nuci si migdale.

Ingrediente

Numarul de porții: 12
1 pachet aluat foietaj 800 g

500 g mere rase

1 lingurita scortisoara

50 g zahar brun

900 g inghetata de vanilie (cantitatea este orientativa si poate fi ajustata dupa preferintele proprii)


50 g fulgi de migdale

Preparare

  • Foietajul se scoate din congelator cu 30 de minute inainte de inceperea pregatirii brioselor, pentru a se dezgheta.
  • Merele se rad si se pun intr-un vas pe foc. Se calesc cateva minute, pana se inmoaie si sucul propriu se evapora.
  • Se adauga zaharul brun si scortisoara, amestecand in continuu pana cand zaharul se topeste (cantitatea de zahar poate fi modificata in functie de gustul dulce sau acrisor al merelor).
  • Dupa ce foietajul s-a dezghetat, se taie in fasii late de aproximativ 4 cm si lungi de aproximativ 30 cm.
  • Fasiile se ung cu ulei, apoi se adauga merele calite si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se aseaza in tava de briose din silicon.
  • Peste rulourile din foietaj se presara putin zahar brun si se pun in cuptorul incins in prealabil.
  • Rulourile vor lua forma de briose imediat ce vor incepe sa creasca in formele de silicon si se vor coace in aproximativ 30 de minute, la o temperatura medie.
    Briosele rumenite se scot din cuptor si se lasa la racit aproximativ 30 de minute, apoi se orneaza cu o cupa de inghetata de vanilie, cateva bucatele de miez de nuca si cativa fulgi de migdale.

Poze

Briose din foietaj, cu mere si inghetata, poza 1Briose din foietaj, cu mere si inghetata, poza 2


Comentarii:

22/05/2014

Gustos

(0) (0) Abuz
22/05/2014

Excelente

(0) (0) Abuz
21/05/2014

Pe caldura asta.. cred ca merge la fix!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose braziliene - Queijadinhas
Briose braziliene - Queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose aperitiv din foietaj
Briose aperitiv din foietaj
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose cu mere.
Briose cu mere.
8 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulDesertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: