Petitchef

Cataif (kadayif)

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 cutie cu taietei pentru cataif

300 ml apa

200 ml lapte

100 g unt

400 g zahar

1 lingura esenta de vanilie

300 g smantanaputina nuca, sau fistic  macinate mare

Preparare

  • Cum se face:
    Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minutePune siropul la racit putin.
  • Adauga untul si amesteca pana cand se topeste.
  • Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana cand poti tine degetul inauntruToarna siropul peste taietei si lasa pana ce se raceste bine, iar siropul este absorbit.
  • Taieteii trebuie sa se inmoaie, dar nu foarte tare. Pune putina frisca deasupra si presara cu nuca.
C Cooking with my soul





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Gazpacho simplu si rapid
Gazpacho simplu si rapid
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cataif cu frisca
Cataif cu frisca
8 porții
35 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Cataif cu frisca
Cataif cu frisca
8 porții
1h40m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Halva de gris
Halva de gris
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: