Petitchef

Porc pekin

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Taiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui, amidon, jumatate din cantitatea de vin si 2 linguri de apa si turnam marinada peste carne.
  • Lasam la frigider cel putin jumatate de ora, dar se poate tine si 5 - 6 ore, carnea va fi cu atat mai buna cu cat sta mai mult.Incingem in wok 2 linguri de ulei, turnam carnea, impreuna cu marinada si prajim la foc mediu cateva minute, pana cand e aproape facuta carnea.
  • Fasiile fiind subtiri, se vor patrunde repede. Scoatem carnea pe o farfurie, pastrand lichidul in wok.La foc mare, punem in wok, pe langa sosul de la carne, 1 lingura ulei, 2 linguri sos de soia, sosul chilli, sosul de stridii, ghimbirul dat pe razatoarea mica, restul de vin si zaharul.
  • Cand tot amestecul incepe sa fiarba, adaugam carnea si lasam pe foc cateva minute, amestecand mereu, pana scade sosul. Dupa ce oprim focul, turnam uleiul de susan si amestecam bine.
  • Ceapa verde o taiem bucati de 1 - 2 cm si asezam o parte pe farfurie, punem carnea, iar deasupra presaram restul de ceapa. Porcul pregatit astfel mancare foarte satioasa si cu vreo 200 calorii la 100 de grame.

Poze

Porc Pekin, poza 1
Porc Pekin, poza 2
Porc Pekin, poza 3
Porc Pekin, poza 4

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Linte cu pulpa de porc


Comentarii:

09/03/2014

Wow

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Gabriel, 28/08/2019

Daca tot scriem in limba romana, wok ce mama naibi cauta acolo?

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Super gustos si aratosComentariul tău:

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
29/02/2012

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Porc dulce-acrisor
Porc dulce-acrisor
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Porc dulce-acrisor
Porc dulce-acrisor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Porc cu ghimbir si orez basmati
Porc cu ghimbir si orez basmati
2 porții
45 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Chow mein
Chow mein
4 porții
1h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.