Petitchef

Clafoutis cu cirese

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g cirese

300 ml lapte integral

3 oua

100 g zahar pudra

60 g unt topit

50 g de faina

50 g faina de migdale

1 praf de sare

1 lingurita extract de vanilie

30 g zahar brun si 1 lingura de unt pt uns si tapetat forma

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 350F.
  • Se unge bine cu unt o forma de ceramica ori yena si se presara cu lingura de zahar brun.
  • Se bat ouale spuma cu zaharul, se adauga vanilia, sarea, untul topit, faina amestecata cu pudra de migdale apoi la sfarsit, incetisor, laptele infierbantat
  • Daca nu sunteti singuri ca amestecul e perfect fin, fara cocoloase, turnati-l in forma printr-o strecuratoare
  • Repartizati frumos ciresele si dati la cuptor pt 45-50 de minute ori pana clafoutisul s-a rumenit frumos si cand miscam tava, compozitia nu mai tremura ca piftia.
  • Se serveste caldut ori rece.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clafoutis cu cirese
Clafoutis cu cirese
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Clafoutis cu mure si afine
Clafoutis cu mure si afine
4 porții
1h40m
Foarte ușor
Rețetă Clafoutis de piersici si smantana
Clafoutis de piersici si smantana
6 porții
1 oră
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Mini clafoutis cu cirese, fara gluten
Mini clafoutis cu cirese, fara gluten
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: