Petitchef

Clafoutis de caise

Clafoutis originar din Limousin poate fi făcut cu aproape orice fruct. Varianta cu caise este una dintre preferatele noastre. Caisele coapte în cuptor dau o textură ușoară și moale. O rețetă foarte simplă care poate fi făcută în câteva minute. Este irezistibilă!

Desert
8 porții
15 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Materiale

  • Bol de patiserie
  • tel
  • formă de copt cu arc (22 cm)

Preparare

  • Etapa 1 - Clafoutis de caise
    Într-un bol de patiserie spargeți ouăle și adăugați zahărul. Amestecați cu un tel pentru a obține un amestec omogen.
  • Etapa 2 - Clafoutis de caise
    Adăugați făina și untul topit apoi amestecați din nou.
  • Etapa 3 - Clafoutis de caise
    La final adăugați laptele și obțineți un amestec omogen.
  • Etapa 4 - Clafoutis de caise
    Spălați cu grijă și tăiați caisele în 2, scoateți sâmburii. Aranjați strâns caisele într-o formă unsă în prealabil cu unt.
  • Etapa 5 - Clafoutis de caise
    Turnați ușor amestecul din bol, în tavă.
  • Etapa 6 - Clafoutis de caise
    Se lasa sa stea în timp ce se preîncalzește cuptorul la 200°C.
  • Etapa 7 - Clafoutis de caise
    Se dă la cuptor și se coace timp de 45 de minute
  • Etapa 8 - Clafoutis de caise
    Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
  • Etapa 9 - Clafoutis de caise
    Gustați cald sau rece în funcție de gusturile dvs. și de toleranța de a aștepta :)

Rețete inrudite

YouTube

Clafoutis cu caise


Echipamente de gătit

Cuptor
Microunde

Observații:

Alegeți caise coapte. Dacă sunt foarte mari, le puteți tăia în 4. Asigurați-vă că sunt suficient de tari pentru a nu se rupe în timpul gătirii.

Ungeți cu unt forma: Pentru a nu se lipi aluatul, ungeți cu generozitate forma pentru clafoutis înainte de a pune caisele în ea. De asemenea, puteți pudra matrița cu zahăr pentru a obține o ușoară caramelizare.

Lăsați aluatul să se odihnească: odată ce aluatul este pregătit, lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute. Acest lucru va permite aromelor să se dezvolte și aluatul să se îngroașe ușor.

Lăsați să se răcească înainte de servire: Odată gătit, lăsați clafoutis-ul de caise să se răcească ușor înainte de a îl desface. Îl puteți savura cald sau la temperatura camerei, însoțit de o linguriță de înghețată de vanilie sau o linguriță de frișcă.

Tava de copt: noi am folosit o formă de silicon, dar vă recomandăm o tava de copt cu arc. Veți scoate mai ușor clafoutis-ul din ea.

Poze

Clafoutis de caise
Clafoutis de caise - poza 2
Clafoutis de caise - poza 3
Clafoutis de caise - poza 4
Clafoutis de caise - poza 5
Clafoutis de caise - poza 6
Clafoutis de caise - poza 7
Clafoutis de caise - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble de caise, desertul super reconfortant
Crumble de caise, desertul super reconfortant
5 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu caise - petitchef
Tarta cu caise - petitchef
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! 12 retete cu Caise 12 retete cu Caise

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează