Petitchef

Panna cotta cu caise

Pentru un desert proaspat si cremos, optati pentru panna cotta!
Se prepara cu vanilie si un coulis fructat si usor acid de caise. Un gust delicios de "vino-ncoa" ;-)
Toate indicatiile si reteta scrisa mai jos.

Desert
5 porții
10 min
8 ore
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

5

Pentru panna cotta :

Pentru coulisul de caise:

Preparare

  • Etapa 1 - Panna cotta cu caise
    Puneri foile de gelatina intr-un castron cu apa.
    In acelasi timp incalziti laptele cu smantana si zaharul si taiati pastaia de vanilie. Nu fierbeti!
  • Etapa 2 - Panna cotta cu caise
    Cand amestecul este fierbinte, stoarceti foile de gelatina din apa rece si adaugati-le aici. Amestecati bine pentru a le incorpora.
  • Etapa 3 - Panna cotta cu caise
    Se toarna amestecul in pahare si se pune la rece pentru o noapte.
  • Etapa 4 - Panna cotta cu caise
    Amestecati gemul cu apa si incalziti in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Strecurati si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 5 - Panna cotta cu caise
    Se toarna coulisul peste panna cotta si se lasa la frigider timp de 30 de minute.
  • Etapa 6 - Panna cotta cu caise
    Gata!

Observații:

Gelatina si agar-agar:
Gelatina trebuie mai intai sa se inmoaie in apa si apoi sa fie incorporata intr-un amestec fierbinte. Prin racire, gelatina isi va activa proprietatile si va ingrosa amestecul.
Atentie: agar-agar nu actioneaza prin acelasi proces!
În primul rand, agar-agar are o actiune mult mai importanta de gelifiere, astfel incat este necesar sa acorde o mare atentie la dozare!
2 gr de agar-agar = 3 foi de gelatina (6 gr)
Aceasta alga actionează doar cand este fiarta in prealabil.
Va trebui sa puneti aga-agar la primul pas, cand incalziti laptele si smantana. Când amestecul se incalzeste luati de pe foc si mergeti direct la pasul 3!



Poze

Panna cotta cu caise
Panna cotta cu caise - poza 2
Panna cotta cu caise - poza 3
Panna cotta cu caise - poza 4
Panna cotta cu caise - poza 5
Panna cotta cu caise - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Maria12, 13/05/2024

Grozava

(0) (0) Abuz
10/07/2019

Excelent!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartalete tatin cu caise
Tartalete tatin cu caise
7 porții
33 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Caise gratinate
Caise gratinate
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Caise umplute cu ton si rozmarin
Caise umplute cu ton si rozmarin
8 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! 12 retete cu Caise 12 retete cu Caise

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează