Petitchef

Oranais

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor
  • Oranais
  • Oranais, poza 2
  • Oranais, poza 3
  • Oranais, poza 4
  • (4.75/5 - 4 voturi)
  • 13
Oranais
 
O reteta care combina aluatul de foietaj, crema de patiserie si caise in sirop ... ORANAIS!
O reteta foarte usor de facut si perfecta pentru micul dejun, brunches, deserturi si gustari. Datorita simplitatii acestei retete si a explicatiilor pas-cu-pas, nu ezitatii sa faceti aceste Oranais impreuna cu copiii vostri!

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Creme patiserie:

120 ml lapte

1 galbenus

1 baton de vanilie

30 zahar

15 gr amidon de proumb

1 aluat de foietaj

1 borcan de caise sirop (500gr)

1 ou

zahar pudra

Preparare

  • Etapa 1 - OranaisCrema de patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba cu batonul de vanilie taiat in jumatate
    Frecati galbenușul de ou cu zahar, pana cand amestecul devine alb si cremos. Adaugati amidonul si amestecati bine.
  • Etapa 2 - OranaisCand laptele fierbe, se adauga treptat la amestecul anterior si se pune in cratita.
  • Etapa 3 - OranaisPuneti la foc mediu, amestecand constant. Luati cratita de pe foc, acoperiti crema cu folie de plastic (folia trebuie sa atinga crema pentru a preveni formarea unei pelicule). Se lasa sa se raceasca bine.
  • Etapa 4 - OranaisTaiati aluatul de foietaj pentru a avea 4 dreptunghiuri de aceeasi marime. Aplicati crema de patiserie rece, in diagonala, pe fiecare triunghi.
  • Etapa 5 - OranaisAsezati 3 jumatati de caise pe crema, apoi pliati ambele capete de aluat peste caise.
  • Etapa 6 - OranaisAplicati ou batut pe fiecare oranais si presarati cu zahar pudra.
  • Etapa 7 - OranaisCoaceti 20 minute la 180°C.
  • Etapa 8 - OranaisGata!

Video

YouTube




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: