Petitchef

Moelleux cu caise si mascarpone

Desert
8 porții
20 min
25 min
Ușor
  • Moelleux cu caise si mascarpone
  • Moelleux cu caise si mascarpone, poza 2
  • Moelleux cu caise si mascarpone, poza 3
  • (4.20/5 - 5 voturi)
  • 1
  • 21
Moelleux cu caise si mascarpone
 
Ce ziceti de mici prajituri gourmet ce ascund o caisa in inima lor, sunteti tentat sa le gustati la desert? Reproduceti reteta noastra de casa! Disponibila in versiunea scrisa si video, o veti putea reproduce impreuna cu copiii. In plus aveti posibilitatea de a impartasi o activitate distractiva :-)

Ingrediente

Numarul de porții: 8

250 gr mascarpone

100 gr zahar

3 oua

190 gr faina

1 lingurita praf de copt

60 ml de lapte

Materiale

8 ramequins

Preparare

  • Etapa 1 - Moelleux cu caise si mascarponeLuati 50 gr de mascarpone si amestecati cu 1 lingura de zahar. Lasati deoparte.
    Se amesteca zaharul ramas cu mascarpone ramasa. Adaugati ouale.
  • Etapa 2 - Moelleux cu caise si mascarponeApoi adaugati faina si praful de copt si amestecati bine. Terminati adaugand laptele pentru a relaxa aluatul.
  • Etapa 3 - Moelleux cu caise si mascarponePuneti aluatul in ramekins unse cu unt. Dati drumul la cuptor si reglati-l la 180° C.
  • Etapa 4 - Moelleux cu caise si mascarponeSpalati caisele, taiati-le in 2 si scoateti samburele. Umpleti mijlocul cu amestecul de mascarpone + zahar si inchideti caisele.
  • Etapa 5 - Moelleux cu caise si mascarponeAzezati cate o caisa umpluta in fiecare ramekin cu aluat, apasand ușor.
  • Etapa 6 - Moelleux cu caise si mascarponeCoaceti 25 minute la 180°C.
  • Etapa 7 - Moelleux cu caise si mascarponeGata!

Video

YouTube

Observații:

Pentru varianta "muffins": trebuie sa luati caise foarte mici pentru a face aceasta reteta in cosulete de briosa


Comentarii:

cris_nedelcovici, 21/06/2018

Minunata! usor de facut.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: