Acasă - Petitchef
Rețete
Desert
Retete cu caise
Rețete cu caise și mascarpone
Moelleux cu caise si mascarpone
Moelleux cu caise si mascarpone
Ce ziceti de mici prajituri gourmet ce ascund o caisa in inima lor, sunteti tentat sa le gustati la desert? Reproduceti reteta noastra de casa! Disponibila in versiunea scrisa si video, o veti putea reproduce impreuna cu copiii. In plus aveti posibilitatea de a impartasi o activitate distractiva :-)
Preparare
Luati 50 gr de mascarpone si amestecati cu 1 lingura de zahar. Lasati deoparte. Se amesteca zaharul ramas cu mascarpone ramasa. Adaugati ouale.
Apoi adaugati faina si praful de copt si amestecati bine. Terminati adaugand laptele pentru a relaxa aluatul.
Puneti aluatul in ramekins unse cu unt. Dati drumul la cuptor si reglati-l la 180° C.
Spalati caisele, taiati-le in 2 si scoateti samburele. Umpleti mijlocul cu amestecul de mascarpone + zahar si inchideti caisele.
Azezati cate o caisa umpluta in fiecare ramekin cu aluat, apasand ușor.
Coaceti 25 minute la 180°C.
Gata!
Observații: Pentru varianta "muffins": trebuie sa luati caise foarte mici pentru a face aceasta reteta in cosulete de briosa
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
Abia astept sa le fac. Sunt f. aspectoase, si par delicioase. Multumesc.
Minunata! usor de facut.