Petitchef

Cornete

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 oua

10 linguri zahar

10 linguri ulei

13 linguri apa

1 1/2 lingurita amoniu pentru prajituri

-esenta de vanilie

faina cat cuprinde


crema:

1 plic praf de budinca de capsuni sau zmeura

300 ml lapte

200 g margarina

4-5 linguri de zahar-

Preparare

  • Pentru a umple toate cornete vor fi necesare 2 portii de crema, am dat reteta injumatatita pentru ca trebuie preparate pe rand ca sa nu se intareasca crema. Intrun caston sa pun ouale se bat, apoi se adauga zaharul, uleiul apa, aminiacul stins in otet sau zeama de lamaie, esenta de vanile si se amesteca.
  • Se incorporeaza treptat faina astfel incat sa se otina o coca moale ce poate fi intinsa cu usurita. Aluatul se la sa se odihneasca 15min, apoi se intinde cate o foaie subtire de 3-4mm. Foaia trebuie sa fie mai mult lunga decat lata. Foaia se taie in fasii de 1 cm.
  • Fasii le se infasoara pe forma de cornet sub forma de spirala.Cornetele se pun in tava cu varful in sus si se coco la foc potrivit pana se rumenes un pic, cam 15-20min. Cand se scot din cuptor se lasa sa se raceasca un pic si apoi se scot cornetele, aseaza cu varful in jos si se pregatesc pentru a fi umplute.
  • Praful de budinca se amesteca cu zaharul intr-un castronel, apoi se acopera cu lapte rece. Restul de lapte se pune pe foc. Praful de budinca se amesteca incet fara sa faca cocoloase apoi se adauga peste laptele fierbinte de pe foc.
  • Se tine pe foc pana da primele semne de ingrosare apoi se ia de pe foc si se amesteca bine pana se mai incheaga, apoi se adauga margarina si se amesteca bine.
  • Crema se toarna imediat in cornete, trebuie sa fie ca o smantana groasa dar care curge. Dupa ce am umplut cornetele se dau la frigider cel mai bine peste noapte. In acest cornetele absorb umezeala din crema si se moaie iar crema devine mai densa si nu mai curge. Inainte de a le servi se pudreaza cu zahar pudra.

Poze

Cornete, poza 1Cornete, poza 2


Comentarii (11):

22/12/2013

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Perfecte

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
28/03/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
04/03/2013

Buneeeemmm

(0) (0) Abuz
26/01/2013

Nu e nevoe de comentariu

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Au esit foarte bune

(0) (0) Abuz
30/12/2012

E cea mai buna reteta

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Abia astept momentul degustarii!!!!!

(0) (0) Abuz
11/08/2012

O bunatate

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Milkshake cu zmeura si capsune
Milkshake cu zmeura si capsune
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Milkshake vegan cu zmeura si capsune
Milkshake vegan cu zmeura si capsune
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose cu palarioara de crema ricotta
Briose cu palarioara de crema ricotta
4 porții
55 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu crema de sampanie si capsuni
Tort cu crema de sampanie si capsuni
12 porții
1h40m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: