Petitchef

Crema de zahar ars

Desert
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor
491 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 2.48 (0.62€/porție)

Preparare

  • Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.
  • Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat.
  • Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.
  • Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor.
  • Se da la cuptor foc mediu timp de 30?40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata.
  • Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 491Kcal
  • Carbo: 70.7g
  • Grăsimi: 14.1g
  • Grăsimi sat.: 5.1g
  • Proteine: 20.6g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 69.7g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (408g)


Poze

Crema de zahar ars
Crema de zahar ars - poza 2
Crema de zahar ars - poza 3
Crema de zahar ars - poza 4
Crema de zahar ars - poza 5
Crema de zahar ars - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

01/11/2012

Super

(0) (0) Abuz
28/02/2012

Sa explicati mai bine

(0) (0) Abuz
isabela ala, 15/11/2011

Reteta de la mama este identica. si e foarte-foarte buna cu mult sos caramel.excelenta servita rece!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
3 porții
10 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Cum sa faci zahar caramelizat Cum sa faci zahar caramelizat Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează