Petitchef

Crema de zahar ars/ Creme caramel

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se incinge cuptorul la mediu 180 grade Celsius . Se topeste 1 cana de zahar intr-o craticioara cu 1 lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare placuta maronie. Nu este nevoie sa mestecati foarte mult.
  • Se toarna caramelul in vase in mod egal si se rotesc sa sa uniformizeze pe fund si pe lateral. Se pun vasele mici intr-o tava mare care poate sa tina apa.
  • Separat se bat bine ouale cu 1/2 cana zahar si laptele. Se toarna compozitia in vasele mici. Se umple tava mare cu apa fierbinte, cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).
  • Se baga totul in cuptorul incins pentru 40 minute. Dupa 40 de minute este posibil ca mijlocul sa fie inca moale, dar se va aseza cand se raceste.
  • Se pot pastra la frigider 2-3 zile. Pentru servit, se desprind marginile cu varful unui cutit, se pune o farfurie deasupra vasului, si printr-o miscare rapida se intoarce, se poate scutura putin sa se desprinda.


Poze

Crema de zahar ars/ Creme caramel
Crema de zahar ars/ Creme caramel - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

23/09/2016

Excelenta,dar in nici un caz cu esenta de rom.Obligatoriu vanilie,indiferent de care : esenta,pastaie,vanilina or banalul zahar vanilinat.Reteta este super buna !
!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2013

Am vazut reteta la televizor sub denumirea de crema caramel si mi-a placut tare mult.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/06/2013

Bunaaaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă de migdale - rețeta ușoară
Cremă de migdale - rețeta ușoară
4 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează