Petitchef

Crêpes (clatite)

Desert
8 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • ‘Les crêpes’ au origini franceze ce dateaza din secolul al V-lea,si sunt un fel de mancare foarte versatil,deoarece,pornind de la ingredientele de baza,pot fi transformate in multe feluri ; dulci,sarate,rustice sau rafinate.Reteta aceasta e pentru crêpes dulci,insa eliminand sarea si aromele vom avea reteta de crêpes pentru umpluturi sarate.

    Fainii cernute ii adaugam zaharul,vanilia sau coaja de lamaie si praful de sare.Acum turnam untul topit(nu fierbinte) si laptele.Mixati sau amestecati cu un tel pana va rezulta o compozitie omogena.

    Batem cele 3 oua intr-un castron separat,si le adaugam compozitiei precedente.

    Dam la frigider pentru cel cca 30 minute,pentru a lasa faina sa isi faca datoria.Va fi o compozitie destul de lichida,insa nu trebuie sa mai adaugati faina.

    Intr-o tava antiaderenta punem un cubulet mic mic de unt sau ungem noi plimband un cubulet prin tigaia fierbinte,iar apoi turnam aproape un polonic de compozitie (eu am o tigaie foarte mare si mi-a intrat aproape un polonic),deci nu le faceti groase.Cand incepe sa se rumeneasca pe margini,o lipim de tavan sau o intoarcem cu spatula de lemn. (eu de mica sunt tare la intorsul in aer al clatitelor).
    Le punem pe o farfurie acoperita cu folie de alumuniu daca vrem sa le pastram calde si sa le umplem pe toate deodata,insa eu le fac mari si fac cate 1 maxim 2 pt fiecare,si le mancam pe masura ce le fac,fierbinti si umplute imediat.Le-am umplut cu o crema de ciocolata de data asta,iar coniacul le-a dat o aroma deosebita.
    Cum am spus,eliminand zaharul si aromele,obtinem o baza pentru umpluturi sarate,cum ar fi mousse de ton,branza,bechamel,s.a.m.d.

Rețete inrudite

YouTube

Clatite japoneze


Întrebări:




Comentarii:

srhzjxcvbgnn, 01/04/2019

As fi apreciat mai mult daca apareau si intrumentele necesare

(0) (0) Abuz
18/02/2013

Bravooo

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Baghrirs - clatite marocane
Baghrirs - clatite marocane
7 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1 h 32 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite japoneze
Clatite japoneze
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clătite cu mere fără zahăr adăugat
Clătite cu mere fără zahăr adăugat
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.2 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează