Petitchef

Tort diplomat cu jeleu de portocale

Un tort ratacit , de care am dat zilele trecute, desi nu sunt cele mai reusite poze, m-am gandit ca merita sa o postez, deoarece este un tort bun si racoritor.

Desert
8 porții
3 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se pune pe foc laptele, si se lasa sa se infierbante, la foc incet.

    Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul, si amestecam usor.

    Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste galbenusuri si se amesteca in continuu.

    Dupa ce am turnat laptele, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continuu.

    Se ia cratita de pe foc , se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.
  • Intre timp batem frisca si hidratam gelatina.

    Coaja de portocale se taie in bucatele mici.

    Dupa ce sa racorit crema , se dizolva gelatina si se adauga la crema, se amesteca foarte bine.

    Se lasa la racit apoi se incorporeaza frisca batuta si coaja de portocala.
  • Se ia o forma cu peretii detasabili , se aseaza piscoturi inmuiate cu zeama de portocale.

    Crema obtinuta se toarna peste piscoturi si se da la rece pentru o ora.

    Apoi se pregateste jeleul.
  • Cele 2 linguri de zahar se amesteca cu plicul de jeleu si se toarna zeama de la portocale amestecand.

    Se pune pe foc si se lasa un minut, se amesteca si se toarna apoi peste tort.

    Se da iar la rece inca o ora.

    Deasupra se orneaza cu felii de portocale.

    Se scoate marginea formei si se serveste.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito



Poze

Tort diplomat cu jeleu de portocale
Tort diplomat cu jeleu de portocale - poza 2
Tort diplomat cu jeleu de portocale - poza 3
Tort diplomat cu jeleu de portocale - poza 4

Întrebări:




Comentarii (45):

18/04/2015

Minunat tort, l-am facut si eu si este minunat. merita sa-l incercati.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/01/2014

SUPER BUNA, IAM IAM IAM!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Abia astept sa il fac si eu in zilele urmatoare.la multi ani!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Excelent!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/06/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/10/2014

Interesant si....special cred ca o sa incerc!....((((((

(0) (0) Abuz
16/10/2014

Cred ca ar fi mai util sa postam comentarii dupa ce am preparat felul prezentat in reteta. Asa putem sa aflam daca e chiar atat de gustos precum sugereaza poza.

(0) (0) Abuz
16/04/2014

O reteta interesanta o sa o incerc si eu,sper sa imi iasa ceva.Voi reveni cu poze

(0) (0) Abuz
25/02/2014

Este super o sal incerc si eu

(0) (0) Abuz
12/02/2014

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători La ce pot fi folosite cojile de portocale? La ce pot fi folosite cojile de portocale? Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează