Petitchef

Tort diplomat cu jeleu de portocale

Desert
8 porții
3 ore
Ușor
Un tort ratacit , de care am dat zilele trecute, desi nu sunt cele mai reusite poze, m-am gandit ca merita sa o postez, deoarece este un tort bun si racoritor.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 ml lapte

4 galbenusuri

50 gr amidon

5 linguri zahar

500 ml frisca

10 g gelatina granule

coaja de la o portocala ( bio daca se poate)

2-3 plicuri cu zahar vanilat

16 bucati piscoturi

150 ml suc de portocale

150 ml suc de portocale

2 linguri zahar

1plic Tort- Jelle Dr Oetker alb

felii de portocale

Preparare

  • Se pune pe foc laptele, si se lasa sa se infierbante, la foc incet.

    Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul, si amestecam usor.

    Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste galbenusuri si se amesteca in continuu.

    Dupa ce am turnat laptele, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continuu.

    Se ia cratita de pe foc , se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.
  • Intre timp batem frisca si hidratam gelatina.

    Coaja de portocale se taie in bucatele mici.

    Dupa ce sa racorit crema , se dizolva gelatina si se adauga la crema, se amesteca foarte bine.

    Se lasa la racit apoi se incorporeaza frisca batuta si coaja de portocala.
  • Se ia o forma cu peretii detasabili , se aseaza piscoturi inmuiate cu zeama de portocale.

    Crema obtinuta se toarna peste piscoturi si se da la rece pentru o ora.

    Apoi se pregateste jeleul.
  • Cele 2 linguri de zahar se amesteca cu plicul de jeleu si se toarna zeama de la portocale amestecand.

    Se pune pe foc si se lasa un minut, se amesteca si se toarna apoi peste tort.

    Se da iar la rece inca o ora.

    Deasupra se orneaza cu felii de portocale.

    Se scoate marginea formei si se serveste.

Poze

Tort diplomat cu jeleu de portocale, poza 1Tort diplomat cu jeleu de portocale, poza 2Tort diplomat cu jeleu de portocale, poza 3Tort diplomat cu jeleu de portocale, poza 4



Comentarii (45):

18/04/2015

Minunat tort, l-am facut si eu si este minunat. merita sa-l incercati.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/01/2014

SUPER BUNA, IAM IAM IAM!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Abia astept sa il fac si eu in zilele urmatoare.la multi ani!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Excelent!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/06/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/10/2014

Interesant si....special cred ca o sa incerc!....((((((

(0) (0) Abuz
16/10/2014

Cred ca ar fi mai util sa postam comentarii dupa ce am preparat felul prezentat in reteta. Asa putem sa aflam daca e chiar atat de gustos precum sugereaza poza.

(0) (0) Abuz
16/04/2014

O reteta interesanta o sa o incerc si eu,sper sa imi iasa ceva.Voi reveni cu poze

(0) (0) Abuz
25/02/2014

Este super o sal incerc si eu

(0) (0) Abuz
12/02/2014

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort diplomat
Tort diplomat
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort diplomat cu fructe
Tort diplomat cu fructe
6 porții
1h15m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort diplomat
Tort diplomat
8 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: