Petitchef

Foi cu crema de caramel

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
1048 Kcal

Ingrediente

4

Pt crema:

Cost estimat: 2.33 (0.58€/porție)

Preparare

  • Margarina trebuie sa fie la tempereatura camerei si se amesteca cu zaharul,apoi ouale,bicarbonatul stins si laptele pana ce se topeste zaharul.Ca sa va fie mai usor puteti folosi zahar pudra.
  • Treptat se adauga faina si se framanta un aluat de consistenta potrivita.Se imparte in 5-6 bucati in functie de marimea tavii.Se coc,cum spuneam si mai sus pe dosul tavii la temperatura potrivita in cuptorul preincalzit.
  • Dupa ce terminat cu foile,le dam deoparte si ne ocupam de crema.Pt inceput caramelizamm zaharul,iar cand acesta a inceput sa prinda culoare si s-a topit(Nu uitati sa amestecati mereu in el si focul sa fie mic)adaugam untul.
  • Amestecam bine pana se ommogenizeaza,tragem de pe foc si incorporam faina,lingura cu lingura.Apoi punem din nou pe foc si adaugam treptat si laptele.Dupa ce am terminat lasam putin sa se racoreasca si adaugam si aromele.
  • Cat crema inca mai este calduta asezam o foaie un strat de crema,iar foaie si tot asa,astfel incat ultimul strat sa fie de crema. decorat cu nuca si nuca de cocos.Acum fiecare poate face cum vrea.
  • Ideal este sa stea peste noapte la frigi sau cel putin cateva ore,dar daca nu rezistati deloc,sariti pe ea.Se taie dupa preferinta,pt noi nu a mai contat forma!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 1048Kcal
  • Carbo: 207.1g
  • Grăsimi: 12.1g
  • Grăsimi sat.: 4.5g
  • Proteine: 22.9g
  • Fibre: 5.5g
  • Zahăr: 121.7g
  • ProPoints: 28
  • SmartPoints: 46
Informații nutriționale pentru 1 porție (450g)


Poze

Foi cu crema de caramel
Foi cu crema de caramel - poza 2
Foi cu crema de caramel - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

23/02/2015

Este foarte gustoasa si usor de preparat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/09/2015

Am facut-o mereu,e f gustoasa !

(0) (0) Abuz
14/03/2013

Foarte buna merita incercata

(0) (0) Abuz
05/04/2012

Este foarte buna prajitura . Am incercat si eu .

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu caramel sarat si migdale
Bomboane de casa cu caramel sarat si migdale
6 porții
1 oră
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Banoffee, tarta cu banane si caramel
Banoffee, tarta cu banane si caramel
10 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Colectie de prajituri cu foi Colectie de prajituri cu foi Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează