Petitchef

Foi cu crema de caramel

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pt crema:

Preparare

  • Margarina trebuie sa fie la tempereatura camerei si se amesteca cu zaharul,apoi ouale,bicarbonatul stins si laptele pana ce se topeste zaharul.Ca sa va fie mai usor puteti folosi zahar pudra.
  • Treptat se adauga faina si se framanta un aluat de consistenta potrivita.Se imparte in 5-6 bucati in functie de marimea tavii.Se coc,cum spuneam si mai sus pe dosul tavii la temperatura potrivita in cuptorul preincalzit.
  • Dupa ce terminat cu foile,le dam deoparte si ne ocupam de crema.Pt inceput caramelizamm zaharul,iar cand acesta a inceput sa prinda culoare si s-a topit(Nu uitati sa amestecati mereu in el si focul sa fie mic)adaugam untul.
  • Amestecam bine pana se ommogenizeaza,tragem de pe foc si incorporam faina,lingura cu lingura.Apoi punem din nou pe foc si adaugam treptat si laptele.Dupa ce am terminat lasam putin sa se racoreasca si adaugam si aromele.
  • Cat crema inca mai este calduta asezam o foaie un strat de crema,iar foaie si tot asa,astfel incat ultimul strat sa fie de crema. decorat cu nuca si nuca de cocos.Acum fiecare poate face cum vrea.
  • Ideal este sa stea peste noapte la frigi sau cel putin cateva ore,dar daca nu rezistati deloc,sariti pe ea.Se taie dupa preferinta,pt noi nu a mai contat forma!

Poze

Foi cu crema de caramel, poza 1
Foi cu crema de caramel, poza 2
Foi cu crema de caramel, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Crema de vanilie - crema de patiserie


Comentarii:

23/02/2015

Este foarte gustoasa si usor de preparat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/09/2015

Am facut-o mereu,e f gustoasa !

(0) (0) Abuz
14/03/2013

Foarte buna merita incercata

(0) (0) Abuz
05/04/2012

Este foarte buna prajitura . Am incercat si eu .

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Foi cu miere de albine
Foi cu miere de albine
7 porții
2h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Foi napolitana cu crema caramel
Foi napolitana cu crema caramel
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Foi de pandispan cu crema de mascarpone si angelli
Foi de pandispan cu crema de mascarpone si angelli
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Colectie de prajituri cu foiColectie de prajituri cu foiTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei